FOTO SENZACIJA

FOTO Marina Fernandez: Prelijepa Splićanka koja je pokorila Portugal

Ova 31-godišnja glumica, pjevačica i model, nakon deset godina vratila se u rodni Split i dobila svoju prvu veliku televizijsku ulogu, onu Marije Mrčele u sapunici ‘Ruža vjetrova’

Ako u nekom slučaju uspijete naljutiti 31-godišnju Splićanku Marinu Fernandez, rođenu Vučić, moglo bi vam se dogoditi da čujete sljedeće: Para de me chatear! Estas a meter-me uns nervos! Iako možda ne biste razumjeli svaku riječ, (a doslovni prijevod s portugalskog bi bio: Nemoj mi dosađivati. Živciraš me!) kako u šali objašnjava Marina, sigurno biste po tonu govora shvatili što je htjela reći.

Lijepa 31-godišnja glumica, koja je nedavno dobila svoju prvu veliku televizijsku ulogu, onu Marije Mrčele u popularnoj RTL-ovoj sapunici “Ruža vjetrova”, tek se nedavno vratila iz Portugala pa u trenucima zamora ili nervoze automatski počne razmišljati i govoriti na jeziku kojim se služila posljednjih deset godina.

No, ovaj melodični jezik, čak i kada je odrješita izjava u pitanju, nije joj uvijek bio toliko blizak. Kada se prije desetak godina, nakon završene srednje škole, željna novih životnih iskustava i opijena ljubavlju prema jednom Portugalcu, preselila u Lisabon, Marina nije znala nijednu riječ portugalskog.

Tečno govori engleski i španjolski, pa nije dugo imala problema u komunikaciji, ali su njezina prva radna iskustva u stranoj zemlji zbog toga bila zanimljiva i živopisna.

Slobodna žena

- Najprije sam kao tajnica radila u jednoj engleskoj tvrtki jer sam se jedino tamo mogla s nekim sporazumjeti, a kasnije sam dobila posao konobarice u gradskom kazalištu Almada. U kazališnoj kavani često su se održavale jazz svirke i jedne večeri klavijaturist je upitao bi li im se netko iz publike možda pridružio. Izašla sam bez imalo treme i zapjevala s njima. U mladosti sam pohađala glazbenu školu, često sam pjevala i na pozornici se odlično snalazim. Dečki i ja smo se složili pa smo počeli zajedno nastupati, pjevala sam u brojnim portugalskim kazalištima, hotelima i klubovima, a istodobno dobivala i neke manje, epizodne uloge u njihovim telenovelama - priča Marina o svom životu u Lisabonu, odakle se vratila prije šest mjeseci.

Osim pjevanja i glume, Marina je u Portugalu radila i kao komercijalni model, snimala je reklame i spotove.

- Kad sam odlazila nedavno u Portugal dogovoriti tamo novogodišnji nastup u jednom hotelu, rekla sam prijateljici: idem doma. Još uvijek se navikavam na svoj novi, odnosno stari život u Splitu. Nedostaju mi tamošnji prijatelji, pjevački nastupi, hrana, a posebno njihova preukusna slastica od lisnatog tijesta koju oni zovu pastel de nata, kojom bih se često počastila - priča Marina koja se kući vratila kao slobodna žena, ali je ostavila prezime svog bivšeg supruga, s kojim je ostala u izvrsnim, prijateljskim odnosima.

Povratak u Hrvatsku Marini je donio i prvu veliku glumačku ulogu u životu, a time i dinamična, cjelodnevna snimanja u kojima, kako kaže, neizmjerno uživa.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. kolovoz 2024 03:50