ŽENA KOJU VOLI CIJELI SVIJET

FOTO Intimni svijet poznate Jelene Rozge: Najlakše je biti isprazno pametan i skrivati se iza lažno mudrih rečenica - ajde vi napravite melodiju i stihove koji će se svima dopasti!

ZAGREB - Vjerujte mi, mnogo je teže napisati nešto ‘lako’, nego biti isprazno pametan - kazao je Huljić nedavno.

- Najlakše se nedostatak talenta skrije iza hrpe kojekakvih naoko mudrih rečenica koje potom mediji u nedostatku neke druge usporedbe dižu na lažni pijedestal. Najteže je napraviti tzv. jednostavne pjesme za koje svi poslije misle da su se baš te melodije i baš tih stihova i sami mogli sjetiti. Ali, eto, nisu. Jer, jako je teško napraviti pjesme koje gađaju istinu koja je svuda oko nas, ali je ne primjećujemo jer smo slijepi da bismo stvari vidjeli onakvima kakve jesu. Umjesto toga, bježimo u kvaziintelektualizam, razbijamo se od tekstova i muzike koji zapravo nikome niti ne trebaju.

Doček Nove godine

Srećom je te kvaziglazbe mnogo više, pa onda ova lakša muzika lakše dolazi do izražaja i samim time plijeni pozornost i publike i kritike

Htjela je biti balerina. Bila je talentirana učenica. Slušala je Čajkovskog i voljela Magazin. Propustila je Bajagu u dobi kada joj je mogao biti omiljeni pjevač, a zatim imala zajedničku turneju s njim. Zaradila je mnogo, ali ne govori o tome. Iskreno vjeruje u svoje pjesme. Rezultati joj govore da je u pravu. Sluša djecu kada razmišlja o karijeri i svojim pjesmama. - Razmažena sam - kaže uz osmijeh, ali brzo se pokaže da nije tako jer si osobe koje su toliko posvećene svom poslu teško mogu dopustiti puku razmaženost.

Imala je vrlo uspješnu godinu. Nakon “Bižuterije” njezini su se honorari s tri tisuće instantno popeli na šest tisuća eura po nastupu.

Jelena Rozga sve je to i još puno toga otkrila u novom broju Svijeta reporteru Borisu Vlašiću. Televizijski je novinar rekao da je za doček Nove godine u Dubrovniku bila plaćena 50 tisuća eura. Nitko od gostiju u emisiji nije rekao da je to mnogo, nezasluženo ili da je trebala zaraditi više.

Svi su s respektom prema iznosu birali riječi kojima će ga objasniti. Spominjući njezin navodni honorar, zapravo su govorili o sebi, pokušavali opravdati činjenicu da nitko od njih nikada nije bio ni blizu tolikog iznosa.

Teško da je njezin honorar rezultat slučajnosti i puke umješnosti pregovaranja jer se u trenutku dogovora svakog njezina nastupa na stolu nalazi ishod koji objedinjuje dosadašnju popularnost, činjenicu da je među najtraženijim imenima hrvatske estrade, neupitno zadovoljnu publiku i dodatni medijski prostor zbog njezina nastupa. U tom kontekstu ni taj iznos, za koji je sama kazala da nije točan, iako to svi kažu kada ih se pita, a koji odlazi i na njen bend, nije pretjeran.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU NEDJELJNOG JUTARNJEG

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 16:28