SPIN&FAKAT

Elitna prostitucija? Djevojke o kojima se govori ne pripadaju nikakvoj eliti: niti su osobito lijepe, niti su uspješne, niti su na glasu kao pametne

SPIN

Svi, ali baš svi hrvatski mediji izvješćujući o skandalu s relativno poznatim djevojkama prostitutkama, i s nešto poznatijim njihovim klijentima, rabe termin elitna prostitucija. Argumenti za elitnu prostituciju jestu tzv. celebrity status protagonista, ali i mjesta gdje se sve to događalo, kao i novac koji je bio u igri.

FAKAT

U stvarnosti, radi se o masovnoj mistifikaciji iz neznanja. U svim dosadašnjim informacijama o slučaju poznatih prostitutki nema baš ništa elitno, osim svjetskog košarkaškog prvaka Tonija Kukoča, i jedne ili dvije jahte. Djevojke o kojima se govori ne pripadaju nikakvoj eliti: niti su osobito lijepe, niti su uspješne, niti su na glasu kao pametne, niti su masovno popularne, niti dolaze iz elitnih društvenih slojeva.

Njihovi su klijenti uglavnom drugorazredni poduzetnici; radi se o tipiziranim primjerima iz velegradskog prizemlja. Mjesta gdje se sve to događalo, osim možda spomenutih jahti, također su daleko od elitnih. I novac koji je bio u igri je irelevantan za ozbiljnu prostituciju.

Ako je Kukoč doista platio 500 eura, mora da se smijao kako je dobro prošao. 500 dolara, plus napojnica, naime košta sat druženja sa striptizetom u VIP sobi bilo kojeg boljeg newyorškog kluba (pri čemu je seks zabranjen); 500 eura stoji večera s jastogom i finijim šampanjcem u bilo kojem ambicioznijem istarskom restoranu; 500 eura je svota koju Mamić ostavlja tamburašima. I sada bi 500 eura za seks trebalo svjedočiti o elitnoj prostituciji. Nemojmo se zezati.

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:33