PRIČA O SUDAREVIĆU

EKSKLUZIVNA fotka samo u NEDJELJNOM: Ovo je organizator otmice Hanžekovićeva zeta!

Kuće, stanovi, vile, umjetnine vrijedne milijun eura, sportska elita, viđeniji kriminalci, Porsche, Range Rover, Rolex, putovanja. I tako deset godina. Onda manji problem s bankom, pa malo veći problem, a uto stiže i kriza u kojoj se raspadaju sve unosne kombinacije. Kako ostati na površini? I koliko uopće treba jednom nevjenčanom paru bez djece da bi bez srama plivali među onima koji vrte milijune?

- Buraz, dvjesto do tristo eura dnevno je ulaz u to - objasnio je prije nekoliko godina Goran Sudarević svojem starom frendu sa Žitnjaka, iz naselja Struge. Njih su dvojica odrastali u tom, zapravo, selu koje je u doba njihova djetinjstva bilo bogu iza nogu.

Ni danas Struge nisu atraktivno predgrađe. Tu se miješa prljava industrija s poljoprivredom. Plamen iz dimnjaka Diokija, smrad iz pročistača otpadnih voda i njegovi futuristički metalni stožasti tornjevi... to ostaje u sjećanju putniku koji prođe kroz Struge, krajnji istok grada Zagreba.

Ceste su blatnjave, a iz dvorišta pod kotače oronulih autiju istrčavaju kokoši. Čuje se i meket koji se ne očekuje u zoni ZET-ova autobusa.

- Ovo su moje koze, a preko puta je golemi hangar koji je Goran Sudarević nedavno sazidao. E, a preko puta hangara je njegova vila pokraj koje je njegova kuća. Tu kuću je iznajmio nekoj obitelji, a vila i hangar su pod hipotekom. Unutra nema nikoga. Iz te prekrasne smeđe vile s tornjevima lopovi su ukrali one slike o kojima se pisalo po novinama. Nemam pojma zašto je Gogo unutra držao pola milijuna eura vrijedne umjetnine. Inače je bio normalan dečko - prisjeća se postariji susjed čiji je sin onaj kojemu je Gogo objasnio koliko je novca potrebno da bi se plivalo u vodama zagrebačke elite.

Ana Hanžeković, bivša supruga Krešimira Čorka

Pitanje zašto je Gogo držao slike u kičastom stambenom zdanju na kraju grada mučilo je i kriminaliste iz zagrebačke policije. Sve je tu bilo čudno, a najčudnije je što slike nisu bile osigurane pa je otpala verzija o prevari osiguravatelja. U policiji i dalje smatraju da postoji smišljena pozadina provalne krađe, izvršene početkom veljače prošle godine.

Goran Sudarević je, naime, 2005. uhićen zbog sumnje da je godinu dana prije sudjelovao u krađi 150 umjetničkih slika iz atelijera pokojnog slikara Otona Glihe u Križanićevoj ulici. Tada se ukradeni fond procjenjivao na deset milijuna kuna. Operativci Odjela organiziranog kriminala su pretragom pronašli dio ukradenih slika. Sve je puklo pri pokušaju prodaje ukradenih slika savjesnom i policiji odanom vlasniku jedne poznatije zagrebačke galerije.

Sudarević je tvrdio da je slike kupio od Glihine udovice Mile Kumbatović, koja je umrla mjesec dana prije krađe. Brojne umjetnine ostavila je svojoj nasljednici Ireni Bašić. Slučaj krađe Glihinih “Gromača” policajcima je pao u vodu jer ni sami nasljednici vrijedne ostavštine nisu sa sigurnošću mogli potvrditi koje su slike njihove, a koje je Gliha prodao kako bi prebio dugovanja.

Kroz ovu aferu svi Sudarevićevi frendovi sa Žitnjaka sada su u novinama pročitali da se njihov Gogo bavi poslom snova: uživa u umjetninama, jede i pije sa zagrebačkom elitom, i lifra im slike za golem novac.

Galeristi su, pak, kroz slučaj Glihine “Gromače” došli do spoznaje da jedan od njih u svojem dosjeu ima upisanih 50-ak kaznenih djela, uglavnom imovinskih delikata, ali i jedan krvni.

(...)

CIJELU PRIČU O OTMIČARU HANŽEKOVIĆEVA ZETA PROČITAJTE SAMO U NEDJELJNOM JUTARNJEM!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 19:41