LEŽERNO I MIRNO U CENTRU OSIJEKA

Dan nakon privođenja Tadić na špici pio kavu: Da, tražili su neke papire o Glavašu

 Vlado Kos/Cropix

OSIJEK - Direktor osječke građevinske tvrtke Osijek-koteks Drago Tadić koji je u petak bio priveden na obavijesni razgovor u zgradu Policijske uprave osječko-baranjske te kojemu su istražitelji gotovo sedam sati pretraživali obiteljsku kuću i osobni automobil istoga je dana pušten kući.

U subotu je s prijateljima viđen na osječkoj špici u kafiću 054 u središtu grada. Vrlo kratko je samo ponovio da je policija kod njega tražila neke papire vezane uz slučaj Branimira Glavaša te da je ispitivanje trajalo 40-tak minuta.

- Policija je bila vrlo korektna, sve je trajalo 40-tak minuta - kratko je odgovorio Tadić na upit novinara zamolivši da ga se ne fotografira i snima. Još je kazao kako je zbog cijele situacije koja se oko njega posljednjih dana događa vlasnicima tvrtke Osijek-koteks ponudio ostavku na mjesto direktora no da oni to nisu prihvatili.

Drago Tadić jedan je od petoro privedenih zbog sumnje u pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda. U petak navečer svojom voljom u PU osječko-baranjsku došli su i saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić te zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić koji se također nalaze na spisku osumnjičenih za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda.

Dok je Drmić došao sam i izjavio kako je policiji ponovio samo ono što je rekao i 24. srpnja kada je podigao kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe radi reketarenja, Sanja Marketić je došla u pratnji svojega odvjetnika. I ona je nakon danog iskaza napustila zgradu PU osječko-baranjsku. Akciju policije i USKOK-a u kojoj je uhićeno pet osoba te još saslušan veći broj u nekoliko hrvatskih gradova predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić nazvao je igrokazom dodavši kako je jadna ta policija koja samu sebe mora istraživa zbog korupcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:01