POŠTARU 23.355 KN

‘Ne bih slomio prst da mi je Pošta dala službene cipele’

Ilustracija
 Cropix

Zbog ozljede na radu, točnije jer je tijekom dostave pošte udario nogom o čelični klin te slomio prst desne noge, prema nepravomoćnoj presudi Općinskog radnog suda u Zagrebu Hrvatska pošta mora isplatiti zagrebačkom poštaru Nenadu C. (46) 23.355 kuna odštete s kamatama.

Ozljeda datira od 18. kolovoza 2011. godine, kad je poštar nogom udario u čelični klin koji je virio iz betona, a da je kojim slučajem nosio službene cipele, možda se ne bi ozlijedio.

- Toga dana nosio sam poštu po redovnom rajonu. Ušao sam u dvorište u Ribničkoj ulici i udario u metalni klin koji je sedam centimetara virio iz poda. Zaboljelo me. Hodao sam na uobičajen način i klin nisam mogao primijetiti jer sam u rukama držao fascikl s poštom te pripremao pošiljku za predaju. Nastavio sam raditi misleći da će bol proći, ali ona se pojačala. Skinuo sam tenisicu. Noga je bila plava i natečena. Na nogama sam imao svoje tenisice jer su mi se raspale službene cipele koje sam zadužio dvije godine prije toga. Na to sam upozoravao šefa te se nadao novim cipelama. Službene cipele puno su čvršće i sigurno se ne bih ozlijedio da sam ih imao - iznio je svoju muku poštar Nenad C., koji je službene ljetne cipele bio zadužio 8. rujna 2009. s rokom uporabe 12 mjeseci.

U odgovoru na tužbu HP priznaje da se ozljeda dogodila tijekom radnog vremena, ali ne i da je to ozljeda na radu.

- Trebao je biti pažljiviji i izbjeći događaj. Hodanje je voljna, a ne automatska radnja. Naši radnici su osigurani od posljedica nesretnog slučaja - stav je Hrvatske pošte koja krivnju prebacuje na “vlasnika” klina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 07:25