DUBROVNIK

'ZNAŠ LI TI TKO SAM JA? ZAPAMTIT ĆEŠ TI MENE, VIDJET ĆEŠ TI!' Šakama i kišobranom tukao zamjenika državnog odvjetnika

 Damir Krajač/EPH

Nezadovoljstvo što je protiv njega podignuta optužnica zbog pokušaja krađe, 57-godišnji Dubrovčanin na primitivno nasilan način odlučio se obračunati s tužiteljstvom koristeći šake i kišobran! Naime, u jutarnjim satima ponedjeljka došao je do zgrade Općinskog suda u Dubrovniku, a u kojoj su također smještene prostorije dubrovačkog Općinskog državnog odvjetništva. S ciljem da 'pritisne' zamjenika tužitelja te da odustane od optužbe kojom ga tereti za imovinski delikt došlo je do fizičkog okršaja.

Kako doznajemo, 57-godišnjak je prvo došao do suca Općinskog suda, a potom i do suca Županijskog suda kod kojih se raspitivao o svojoj “noćnoj mori” - zamjeniku državnog odvjetnika koji je protiv njega podigao spornu optužnicu. Svoje nezadovoljstvo nije prestajao iskazivati pred prisutnim osobljem te je, pak, drugom sucu u prolazu kroz hodnik naglasio “da će srediti zamjenika tužitelja čim ga pronađe”. Lutao je po zgradi neko vrijeme, no do zamjenika tužitelja nije uspio doći pa je krenuo prema izlazu iz zgrade gdje se slučajno susreo sa zamjenikom državnog odvjetnika.

- Znaš li ti tko sam ja? Zapamtit ćeš ti mene. Vidjet ćeš ti - poručio je tužitelju uzrujani Dubrovčanin nakon čega ga je udario desnom rukom po lijevoj strani lica. No tu nije stao nego ga je potom udario i kišobranom po desnoj strani glave. Daljnji ispad spriječio je policijski službenik koji je bio u neposrednoj blizini mjesta iskaljivanja bijesa.

Iako priveden, ni u postaji se optuženi muškarac nije uspio primiriti već je policajcu tijekom ispitivanja dodao da je njega, zapravo, napao zamjenik tužitelja pa da mu je samo uzvratio. Tu tvrdnju je još 'zapaprio' dodatno rekavši policajcu da mu je žao što tužitelja nije prvi on udario te da ga je trebao 'dokrajčiti'.

U obračunu s nezadovoljnim građaninom, dubrovački tužitelj zadobio je srećom samo lakše ozljede u vidu površinske ozljede uha i glave, a opisani događaj kod njega je, ističu u DORH-u, “izazvao osjećaj straha i prepasti”.

- Nakon provedenog ispitivanja osumnjičenika sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora budući je osumnjičenik iskazao izrazitu upornost prilikom počinjenja ovog kaznenog djela. Ujedno je već do sada osuđivan za istovrsna kaznena djela, a navedene okolnosti opravdavaju bojazan da bi na slobodi nastavio s činjenjem sličnih kaznenih djela ili dovršio pokušano – poručju iz Državnog odvjetništva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:10