TRAGIČAN KRAJ

ZLOČIN KOJI JE ZAPANJIO HRVATSKU U bolnici umro ustrijeljeni Zadranin, beba se oporavlja

Svirčiću će se prijava za pokušaj ubojstva prekvalificirati u teško ubojstvo zbog kojeg bi mogao doživotno ostati iza rešetaka

Od posljedica teških ozlijeda, sinoć je u zadarskoj Općoj bolnici preminuo 49-godišnji Marino Orlović, javlja Zadarski.hr.

Prema informacijama zadarskog kirurga dr. Roberta Karla, Orlović je na Odjelu intenzivne njege, gdje se nalazi od utorka, 23.prosinca, kada ga je u jutarnjim satima ispred kuće na Bilom brigu sa četiri hica iz pištolja u prsa i glavu ranio 55-godišnji Zlatko Svirčić, umro u 21. 40 sati. Njegovo je stanje, osobito zbog ozlijede mozga, od početka bilo kritično, te se uz stalni monitoring 12 anesteziologa nije budio iz kome od kada je dovezen u bolnicu.

Njegov desetomjesečni sin se pak uspješno oporavlja u Klaićevoj bolnici u Zagrebu gdje je operiran.

Nezapamćena tragedija na Bilom brigu odigrala se oko 11 sati kada je Svirčić zbog ranijih razmirica sa bivšom suprugom s pištoljem došao ispred kuće u Kijevskoj ulici gdje je sa Orlovićem, 18-godišnjom Svirčićevom kćerkom i desetomjesečnim sinom, živjela. Odmah je u dvorištu kuće ispalio četiri hica u Orlovića, a jedan u dijete koje je 49-godišnjak nosio u rukama, nakon čega se sam predao policiji.

Orlović je malokalibarskim metkom ranjen u prsa i u glavu, a dijete je također propucano kroz glavu s prednje strane. Svirčić se nalazi u istražnom zatvoru u Zadru gdje je priveden u srijedu uz kaznenu prijavu za pokušaj teškog ubojstva koje će mu se sada prekvalificirati u teško ubojstvo zbog kojeg bi mogao doživotno ostati iza rešetaka, javlja Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:21