KRAJ MARATONSKOG SUĐENJA

ZDRAVKO I VIŠNJA PEVEC SU KRIVI! On će u zatvor, a ona će raditi za opće dobro

Zdravko i Višnja Pevec danas su nepravomoćno osuđeni na Županijskom sudu u Bjelovaru gdje već petu godinu traje maratonsko suđenje bračnom paru, javlja RTL.

Zdravko Pevec je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od dvije godine i 10 mjeseci zatvora, a polovica kazne od godinu i pet mjeseci pretvorena je u uvjetnu zatvorsku kaznu na rok kušnje od tri godine, tako bi Zdravko trebao odslužiti preostalih godinu i pet mjeseci zatvora.

Odbije li mu se šest mjeseci koje je proveo u istražnom zatvoru, zatvorska kazna se smanjuje na 11 mjeseci.

Višnja Pevec osuđena na godinu dana zatvora, koja joj je zamijenjena radom za opće dobro, no kako je bila u istražnom zatvoru šest mjeseci, za opće dobro će raditi samo šest mjeseci.

Sudac je obrazložio da je kazna ublažena zbog toga što su dobit ulagali, a ne uzimali sebi, kao i zbog obiteljske situacije i ranijeg nekažnjavanja.

Podsjetimo, Višnji i Zdravku Pevecu sudilo se zbog sumnje da su državu oštetili za oko 26,8 milijuna kuna stavljajući dio novca od povrata poreza na privatni račun Višnje Pevec u Austriji. Time su stekli protupravnu korist od 3,9 milijuna kuna.

Uskoro opširnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:08