POSLJEDNJA FOTOGRAFIJA

'ZBOGOM EGIPTE, MI SAD IDEMO KUĆI!' Otac i kćerkica uslikali su se prije nego su zakoračili u avion koji će ih odvesti u smrt...

 Foto: Vkontakte

Ruski mediji objavili su fotografiju oca i kćerkice koja je nastala trenutak prije nego su ušli na koban let iz Sharm el Sheikha za Sankt Peterburg. Fotografiju je snimila djetetova majka i objavila na svojem profilu na ruskoj društvenom mreži Vkontakte uz poruku: 'Zbogom Egipte, mi sad idemo kući!'

Prema podacima koje je objavilo egipatsko ministarstvo prometa, na nesretnom letu je bilo 138 žena i 17 djece starih između dvije i 17 godina.

Spasitelji koji rade na izvlačenju tijela žrtava iz olupine, dosad su uspjeli izvući njih stotinjak. Članovi obitelji poginulih u sve većem broju stižu na aerodrom Pulkovo u Sankt Peterburgu na koji je avion trebao sletjeti, kako bi čuli najnovije informacije o svojim najmilijima, iako je posve izvjesno da su svi putnici poginuli.

U Rusiji je predsjednik Vladimir Putin 1. studeni proglasio danom žalosti.

U međuvremenu su na Sinaju pronađene crne kutije koje bi trebale rasvijetliti okolnosti ove strašne tragedije. Odgovornost za rušenje aviona preuzeo je ISIS, točnije Sinajska provincija ili Sinajski vilajet, isti onaj ogranak ISIS-a odgovoran i za smrt Tomislava Salopeka.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:39