UBOJSTVO U SLOBOŠTINI

Zbog ubojstva lijepe profesorice osuđen na 14 godina zatvora: 'Ako je ona i rekla koju psovku, to nije razlog da je izbodete 31 put nožem'

'Tvrdite da niste bili svjesni što radite, a iz njezina ste stana dva kilometra prenosili ukradene predmete, među kojima i televizor'

ZAGREB - Zbog teškog ubojstva iz koristoljublja lijepe profesorice Dijane Ćulibrk, čije je tijelo sa 31 ubodnom ranom lani u listopadu pronađeno u njezinu stanu u Sloboštini, 22-godišnji Darijo Šišaković danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na 14 godina zatvora.

Šišakoviću je zbog ovog djela opozvana i ranija uvjetna kazna od 10 mjeseci zbog krađe, a osuđen je i na šest mjeseci zatvora zbog posjedovanja 53 tablete Xanaxa, pa mu je sud jedinstvenu kaznu zaokružio na 15 godina. Branio se tvrdeći da ga je djevojka, u čiji je stan došao zbog naplate duga, izvrijeđala te da ju je zato ubio u afektu, no to kod vijeća kojim je predsjedavao sudac Željko Horvatović nije prošlo, ponajviše zbog činjenice da je optuženi nakon ubojstva iz stana profesorice odnio televizor, laptop i zlatninu, koje je već isti dan prodao.

- Iz vašeg ponašanja nakon ubojstva vidljivo je da je riječ o ubojstvu iz koristoljublja, a ne o ubojstvu na mah. Tvrdite da niste bili svjesni što radite, a iz njezina ste stana dva kilometra prenosili ukradene predmete, među kojima i televizor - rekao je sudac, koji je, obrazlažući presudu, istaknuo da je motiv u pozadini ovog zločina bila Šišakovićeva ovisnost o drogi, za koju je morao naći novac.

- Ovisnost je bila uzrok vašeg ponašanja, a ne psovke oštećenice. Ako je ona i rekla koju psovku, to nije razlog da je izbodete 31 put nožem. Da je tako, ova nacija bi, s obzirom na to koliko psujemo, nestala za godinu dana - rekao je sudac, koji je relativno malu kaznu za teško ubojstvo, od 14 godina, obrazložio mladošću osuđenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:45