SUĐENJE ZA UBOJSTVO IVE PUKANIĆA

Zaštićeni svjedok skresao Robertu Mataniću: Imao si nadimak Ubica!

Što ga je više "rešetao" svjedok je sve više ukopavao bivšeg "cimera" iz Mitrovice
 POOL / CROPIX

ZAGREB - Više desetaka pitanja postavio je Robert Matanić Dušanu Ercegu, zaštićenom svjedoku koji je s njim bio u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Ercegovi odgovori još su ga više ukopavali.

Je li Vam poznato koje sam ja nadimke imao dok sam bio u zatvoru u Mitrovici? - pitao je Matanić svjedoka.

- Imali ste ih puno; Slobo, Snažni, Jaki, Iskompleksirani, Ubica! Je li Vam to dosta? - odgovorio mu je Erceg.

Ispričao je i zašto je Matanić bio zabrinut ako ga izruče Bugarskoj: “Bio je članak u “Nacionalu” u kojem se spominjala neka glava i ti se rekao da je to netko tvoj, da su sve svalili na tebe i da se bojiš izručenja Bugarskoj jer da su to Bugari sve tebi prišili, kazao je Erceg i dodao:

“Rekao je da su sudjelovali u nekim ubojstvima, spominjao je izvjesnog Boneva i da su dečki uprskali stvar jer je stradao neki policajac!”, kazao je Erceg.

I doista kad je u Sofiji ubijen Milčo Bonev 2004. godine kada su uhićeni Matanić i njegova skupina ubijen je policajac, a još su dvojica njegovih kolega bila ranjena. Spomenuo je i kako je Matanić htio biti svjedok suradnik.

Kad je ubijen Ivo Pukanić zatvorenik Darko Miličević koji je bio pripadnik “Pajser brigade” zemunskog klana (grupa za obijanje kako je objasnio svjedok) rekao mu je: Izgleda da je onaj tvoj (Matanić nap. a.) prasnuo Pukanića!

Matanić je bio dobar i s Zdravkom Radonjićem zvanim Baja, članom “Pink Pantera”, od stražara sam doznao da od jednom do tri puta na tjedan odlazi u upravnu zgradu i zaključio da je on suradnik tajnih službi jer se posjeti onih koji su mu dolazili nisu evidentirali”; kazao je Erceg.

Jedan od tih koji je dolazio mimo evidnecija bio je i Zdravko Šakotić, zvani Buco, koji je nekad radio za srbijansku službu sigurnosti.

Matanić je svojim pitanjima iznervirao sudsko vijeće, pa kad je pitao Ercega: Tko vam je bio odvjetnik u Sremskoj Mitrovici? - sutkinja Kršul mu je rekla: - Kakve to veze ima sa postupkom. Dalje!

No, opći je dojam da je svojim pitanjima Matanić samo išao u prilog optužbi, te da ničim nije uspio diskreditirati svjedoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 17:47