VELIKA AKCIJA U ZAGREBU

ZAPLIJENJENA 124 KG TRAVE Dileri uhićeni na parkingu šoping centra nakon što su upali u zamku prikrivenih inspektora

USKOK pokreće istragu, a zagrebački Županijski sud odredio je trojici uhićenih dilera istražni zatvor
Zagreb 290514.Sektor kriminalisticke PU Zagrebacke, Heinzelova 98.Konferencija za medije povodom zaplijene 124 kilograma marihuane u Zagrebu kod trojice muskarac.Na fotografiji: zapljenjena droga.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - Trojica veletrgovaca marihuanom uhićena su, a u njihovim su tajnim skladištima operativci zagrebačkog odjela za droge pronašli ukupno 124 kilograma sušene opojne biljke.

USKOK danas pokreće istragu, a zagrebački Županijski sud odredio je trojici uhićenih dilera istražni zatvor. Radi se o muškarcima u dobi od 37, 48 i 41 godinu.

Uskok ih sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja. Osim marihuane, trojka je povezana i s krijumčarskim rutama kokaina.

U pretragama automobila, domova i garaža koje su koristili pronađeno je, naime, i 10 grama bijelog praha za kojeg se preliminarnim vještačenjem utvrdilo da je kokain.

Dosad provedena istraga pokazuje da su se dileri povezali krajem travnja, a “biznis” su razgranali u svibnju.

Jedan je član trojke ovog tjedna “pao” nakon što je prikrivenom istražitelju Odjela za kriminalitet droga PU zagrebačke prodao 30 kilograma “trave” na parkiralištu jednog šoping centra.

Odmah nakon primopredaje novca i droge iz zasjede su iskočili naoružani policajci u civilu i uhitili ga.

Kako se navodi u priopćenju USKOK-a, trojica okrivljenika su drogu nabavljali od zasad nepoznatih osoba, skrivali je u kući trećeokrivljenika koji ju je po nalogu drugookrivljenika predavao prvookrivljeniku radi daljnje prodaje drugim preprodavačima i konzumentima.

Kod okrivljenika je pronađeno i oduzeto ukupno 124 kilograma marihuane i 10 grama kokaina, dok je kod jednog od njih pronađeno i 50 komada streljiva.

U povodu ove velike zapljene za koju su zaslužni policajci Odjela kriminaliteta droga zagrebačka policija danas će održati konferenciju na novinare na kojoj će biti izloženi zaplijenjeni paketi droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:44