UBOJSTVO U SPLITU

ZAOKRET U SLUČAJU ŠOKANTNE LIKVIDACIJE DILERA U SPLITU Berisha je imao i pomagača! Policija digla optužnicu protiv 35-godišnjaka

 
Ubijeni Ante Prnjak (lijevo) i Liridon Berisha (u krugu)

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 35-godišnjeg M. P. kojega tereti da je pomogao Liridonu Berishi nakon ubojstva Ante Prnjaka (34) čije je tijelo ljetos pronađeno na splitskom Trgovačko-transportnom terminalu (TTTS).

Tužiteljstvo tvrdi da je Berisha, nakon Prnjakova ubojstva, 22. kolovoza, došao do kuće optuženog 35-godišnjaka dao mu svoju odjeću koju je nosio u vrijeme zločina i dao mu novu, a potom donio i kanistar s benzinom kojim je Berisha zapalio Prnjakov automobil.

Potom je svojim automobilom ubojicu i djevojku odveo do protupožarnog puta gdje je bio Prnjakov automobil kojega je Berisha polio benzinom i zapalio. "Neposredno nakon toga osobnim vozilom u vlasništvu okrivljenog 35-godišnjaka zajedno su se udaljili s mjesta događaja", objavilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Okrivljenog 35-godišnjaka tužiteljstvo u optužnici tereti se da je "opisane radnje počinio znajući da je kritične prigode drugi okrivljenik počinio kazneno djelo teškog ubojstva žrtve i postupao je s namjerom opstrukcije rada policijskih službenika koji su provodili kriminalističko istraživanje radi utvrđenja identiteta počinitelja".

Zbog ubojstva profesionalnog vojnika Prnjaka, kojega se povezivalo i s trgovinom droge, tužiteljstvo Berishu tereti za teško ubojstvo počinjeno na okrutan ili podmukao način za što je propisana kazna dugotrajnog zatvora.

No, prema pisanju medija on je u svojoj obrani priznao tek ubojstvo na mah i ispričao da ga je Prnjak zlostavljao više od dvije godine, jer mu je dao drogu koju mu nije odmah platio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 10:31