POKUŠAJ UBOJSTVA

ZAGREPČANINA NA MALOM LOŠINJU IZBOLA SUPRUGA Policiji je lagala da su ga napala trojica Slovenaca

Split, 240513.U kasnim popodnevnim satima pronadjen je les nepoznate zenske osobe u sumi oko dvjesto metara iznad sjevernih vrata Park sume Marjan.Na fotografiji: policija obavlja ocevid.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilić / CROPIX

Davor Marinić, 31-godišnjak iz Zagreba kojeg je u četvrtak navečer njegova supruga izbola nožem i dalje je u Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a na Sušaku, a dobra je vijest da su ga liječnici uspjeli povratiti. Kako smo doznali, došao je svijesti i stanje više nije kritično, ali s obzirom da je na intenzivnoj njezi i dalje se smatra da je u životnoj opasnosti.

Nakon dvodnevne istrage koja je zbog lažnih svjedočenja vođena na stranputice, policija je uspjela upotpuniti sve dijelove slagalice o krvavom sukobu u apartmanu u vikendaškom naselju Valdarke na otoku Lošinju.

Davorova 28-godišnja supruga Marta Muheljić predana je u riječki pritvor pod optužbama za kazneno djelo ubojstva u pokušaju, za što je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu.

Svojem je suprugu nakon verbalnog, a potom i fizičkog sukoba, zadobila tri ubodne rane nožem na području tijela (prsa, trbuh i leđa), što ga je umalo ubilo. Što se policije tiče, kriminalističko istraživanje je dovršeno i sljedeći potez je na ŽDO koje se, za sada, ne oglašava o slučaju.

Zagrepčani Davor Marinić i Marta Muheljić na Lošinju su u svojem apartmanu boravili na odmoru. U četvrtak navečer Davor je ležao krvav ispred kuće u kojoj se apartman nalazi. Bio je bez svijesti, izgubio je mnogo krvi. Stigla je policija, kao i Hitna pomoć koja ga je u KBC na Sušaku prebacila helikopterom. Davor nije bio pri svijesti, ali je njegova supruga ispričala policiji da joj je, prije nego što se onesvjestio, kazao da su ga napala trojica muškaraca. Tvrdila je da je rekao da su to bili Slovenci te da je spominjao nekakve bungalove.

Navodila je da je samo otišao po cigarete i predugo se zadržao te da ga je pronašla vani. Priču je potvrdila i Martina prijateljica, a ostali susjedi nisu ništa čuli niti vidjeli što se događalo pa drugih svjedoka nije bilo.

Zbog supruginog svjedočenja, policija je ispred apartmana čak i postavila stražu, ali istraga je išta u više smjerova. Napokon, policija je utvrdila da je svjedočenje bilo lažno - Marta je bila ta koja je potegnula nož.

Policija navodi da je do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba došlo u kući. Žrtva je, nakon ranjavanja, najvjerojatnije uspjela doći do ulice, gdje je izgubila svijest, a supruga je u međuvremenu počistila sve tragove. Po neslužbenoj verziji, Davor je vikao na Martu, a potom je i udario, nakon čega ga je ona ranila nožem. Navodno se radi o obitelji s nesređenim odnosima, gdje je muškarac bio sklon grubim ispadima te ima niz prijava.

Za kazneno djelo ubojstvo u pokušaju, za što je Martu Muheljić prijavila policija, u Hrvatskoj je zapriječena kazna od najmanje pet godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:38