SAČEKUŠA

ZAGREBAČKI POŠTARI NA METI GRUBIH RAZBOJNIKA 'Gle, imamo pištolj i nož. Daj što imaš u torbi'

Ilustracija
 Cropix

ZAGREB - Dvojica zagrebačkih poštara našla su se na meti dvočlane bande razbojnika koji su u manje od 40 minuta na Savici i u Sigetu, u klasičnoj sačekuši u stubištima stambenih zgrada, domogli se plijena od gotovo 50 tisuća kuna.

Mladići u ranim 20-im godinama, visine oko 185 centimetara i suhonjavog tijela sačekali su oko 8,50 sati u neboderu ulice Siget poštara M.H. (49).

- Gle, imamo pištolj i nož. Daj što imaš u torbi - rekli su lopovi poštaru koji, međutim, kod sebe u torbi je imao samo 600-tinjak kuna i hrpu pošte. Ukrali su i to malo što je imao, te su pobjegli preko Save, u Ulicu Cvijete Zuzorić. Tamo su pak u jednom od ulaza pričekali poštara G.B.(44). Maskirani šalovima preko lica, drznici su srušili poštara na tlo te mu iz torbe ukrali preko 40.000 kuna.

Sreća u nesreći je da poštara nisu ozlijedili, ali su mu utjerali strah u kosti.

Tko je uhodani razbojnički tandem koji očito duže vrijeme promatra kretanja kvartovskih poštara, policija intenzivno utvrđuje. Ujedno, pregledavaju se i snimke nadzornih kamera na okolnim zgradama u oba naselja i pritom se uspoređuju i vozila koja su, eventualno bila u razmaku od 40 minuta, u ta dva naselja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:58