DVOJAC AMATERA

ZAGREBAČKI GLUP I GLUPLJI Iz banke uzeli 100.000 kuna: U pljačku išli vlastitim autom i policiji olakšali posao

Ilustracija
 Darko Tomas / CROPIX / CROPIX

ZAGREB - Dvojica popriličnih amatera O.G. (27) i E.M. (28) uhićeni su dva tjedna nakon pljačke poslovnice Raiffeisen banke na zagrebačkom Laništu u kojoj su, tog 8. ožujka ujutro, polegli na pod sve prisutne i pobjegli sa 100 tisuća kuna u nepoznato.

Oko 9 sati dovezli su se Nissan Almerom ispred kafića Brooklyn udaljenog 100-tinjak metara od odabrane mete. Glavnu ulogu u svemu je odigrao upravo E.M. u čijem je i vlasništvu vozilo.

Hodajući prema RBA stavili su marame preko lica. Ušetali su u banku a E.M. je odmah s vrata zaprijetio zaštitaru A.V. (45), zaposlenicima D.K. (35) i D.M. (35) i jednom klijentu B.R. (48).

- Ajde, lezite na pod! Šta gledate?! - izvikivao je stariji pljačkaš dok je mlađi naredio trećoj zaposlenici banke S.D.(28) da mu preda novac.

Vidjevši da se ne šale, dvočlana banda uspjela je istrčati vani sa 100 tisuća kuna gotovine. Odjurili su do parkiranog Nissana i većini svjedoka su postali sumnjivi

Odvezli su se do Nehruovog trga u naselju Trnsko i ostavili automobil.

Dva tjedna kasnije uhićen je O.G., diler drogom, a pritisnut dokazima propjevao je i prokazao glavnog aktera pljačke sa dosad čistim dosjeom. Novac nije pronađen.

O.G.: 'Ja i E.M. smo se na pljačku odlučili stjecajem okolnosti, nisam diler droge'

U redakciju Jutarnjeg javio se O.G., čiju reakciju prenosimo u cijelosti:

postovani htio bih navesti da je clanak velikim dijelom neistinit.u policiji i drzavnom odvjetnistvu sam vise putanaglasio da smo se E.M. i ja zajedno stjecajem okolnosti odlucili na navedenu radnju i da u potpunosti snoimo odgovornost za istu.nije istina da sam prokazao E.M i o tome postoji dokumentacija.vasim clankom mi je nanesena velika steta.htio bih naglasiti da nisam nikada kaznjavan niti evidentiran kao diler droge niti ista slicno,tako da je taj dio u potpunosti neistinit. O.G

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:24