SCENA NA SUĐENJU

Zadarskog Al Caponea u sudnici izljubila majka i pokušala mu dati džeparac

Stari policijski znanac Zvonko Ninčević zvani Al Capone (53) sjeo je u ponedjeljak na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru gdje mu je počeo postupak zbog pokušaja ubojstva. Zadarski Al Capone koji se u pritvoru nalazi od 14.prosinca prošle godine, optužnicom zadarskog ŽDO-a tereti se da je 52-godišnjeg Zadranina Tomislava Klaricu ubo u trbuh nožem sječiva dužine oštrice sedam centimetara. Sukob se odigrao nakon svađe u večernjim satima u jednom zadarskom kafiću u ulici Josipa Bana Jelačića, a iako je jučer na sud trebao doći oštećeni Klarica, rasprava je odgođena zbog njegove bolesti. Capone je vraćen u pritvor prije čega ga je na optuženičkoj klupi izljubila majka Marica koja nije mogla suzdržati suze.

-Sine moj, sine moj, vikala je majka 53-godišnjaka pokušavajući mu u ruke staviti pismo i novac u čemu su je zaustavili pravosudni policajci.

Ninčević je 52-godišnjaku zadao ubod nožem u trbuh kao i prije šest godina kada je napao još jednog Zadranina. Gurajući bicikl, Al Capone je prišao skupini koja je stajala uz ogradu gradskog mosta i razgovarala, da bi u trenutku izvukao nož iz džepa i snažno zamahnuo prema Zadraninu. Potom je sjeo na bicikl i odvezao se, dok je ranjeni muškarac uspio tek doći do kraja mosta gdje se srušio, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći odvezen na zadarsku Kirurgiju. Capone je uhvaćen 40-ak minuta kasnije nakon čega mu se za isto kazneno djelo dvaput sudilo. U prvom postupku na Županijskom sudu u Zadru bio je osuđen na tri godine zatvora, no u ponovljenom mu je kazna umanjena na dvije i pol godine. Kao olakotnu okolnost u odmjeravanju kazne sud je uzeo u obzir njegovo teško zdravstveno stanje, hepatitis C i B tipa, dijabetes, kao i činjenicu da je u vrijeme počinjenja kaznenog djela za koje mu se sudilo bio pod utjecajem opijata.

Ninčević je već bio poznat zadarskoj policiji zbog niza imovinskih delikata, a ranjeni Zadranin zbog posjeda manje količine heroina. Ovaj je tada posvjedočio da se sukobio s Ninčevićem jer je ovaj, navodno, po gradu širio glasine kako ima hepatitis C. Pri jednom susretu, kako je kazao, Ninčeviću je "zalipio dvi triske" jer nije podnosio da ga se blati i nanosi mu šteta kao obiteljskom čovjeku s dvoje djece, te je dodao kako ga je Ninčević na mostu ubo nožem u trbuh ubo onako „iz voleja“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 10:44