OPET GA IZLJUBILA MAMA

Zadarski Al Capone osuđen na 2 i pol godine zatvora zbog pokušaja ubojstva: Život u Zadru mi je ugrožen!

'Taj nož nije za ubiti, niti raniti čovjeka. Nosio sam ga samo kako bih popravio lanac na biciklu kad ispadne!'
 Andrija Lučić / CROPIX

ZADAR - Interesira me samo istina, a laž, izvinite, ne podnosim. Na žalost u zatvoru ne mogu dobiti ZKP, da bih vam pravno kazao za koje sam točno kazneno djelo kriv, ali onaj tko je kriv i krivo svjedoči trebao bi odgovarati. No, očigledno nitko nema hrabrosti ništa reći, zato nam je i država takva. Ja sam nevin u zatvoru, a postupio sam u samoobrani - kazao je 53-godišnji Zvonimir Ninčević zvani Al Capone na Županijskom sudu u Zadru gdje je u utorak nepravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog pokušaja ubojstva 42-godišnjeg predsjednika zadarskog Košarkaškog kluba Voštarnica Tomislava Klarice.

Sukob se odigrao 14. prosinca prošle godine u jednom zadarskom kafiću u ulici Josipa Bana Jelačića gdje je Al Capone ubo 42-godišnjaka u trbuh nožem dugim sedam centimetara . Uhićen je istu večer, od kada se nalazi u pritvoru koji mu je jučer odlukom suda produžen do pravomoćnosti presude. Iako je iznoseći obranu Ninčević jučer kazao kako je postupio u samoobrani jer se Klarica nedolično ponašao prema njegovoj poznanici, a kasnije i prema njemu uhvativši ga za jaknu koju nije htio pustiti, sudsko vijeće nije prihvatilo njegovu obranu, naglasivši kako je nož čija je oštrica duga sedam centimetara "svakako pogodno sredstvo da se usmrti osoba“.

- Tada nisam znao da je dijete moje poznanice u njegovom klubu. Upozorio sam ga na ponašanje, a poznanici sam kazao da izađe van. Nisam htio ući u sukob, ali me on uhvatio za prsa i nije me htio pustiti.. Kada me ni treći put nije htio pustiti ubo sam ga preklopnim nožićem. Taj nož nije za ubiti, niti raniti čovjeka. Nosio sam ga samo kako bih popravio lanac na biciklu kad ispadne - kazao je Ninčević jučer u svojoj obrani. Dodao je kako je Klarica iz kafića u kojem se odigrao sukob otišao prije njega, nakon čega je presvukao jaknu i dočekao ga kraj bicikla gdje ga je izudarao.

- Život u Zadru mi je ugrožen. Spasio sam gradski, a i državni proračun jer sam jednoj saborskoj zastupnici pomogao da se istraže određene imovinske kartice, izjavio je zadarski Al Capone koji je nakon presude odveden u pritvor u pratnji majke koja ga je ponovno izljubila u čelo . - E moj.. Zvonko.. Zvonko..., dobacila je plačući, nakon čega joj je on kazao da se ne brine jer je njemu u zatvoru "baš dobro".

Ninčević je već osuđivan, što je uzeto kao otegotna okolnost

Kao otegotnu okolnost u izricanju presude Zvonku Ninčeviću, sudsko vijeće je uzelo njegovu dosadašnju osuđivanost. Prije osam godina bio je osuđen za zlouporabu opojnih droga, prikrivanje i tešku krađu u pokušaju, dok je 2006. optužen za ubojstvo u pokušaju.

Teretio se da je na Gradskom mostu gurajući biciklu nožem ubo Zadranina Edu Lilića. U prvom postupku na Županijskom sudu u Zadru bio je osuđen na tri godine zatvora, no u ponovljenom suđenju kazna mu je umanjena na dvije i pol godine.

Jučer mu je izrečena kazna ispod zakonskog minimuma, jer je psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno da je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio smanjeno ubrojiv u značajnoj mjeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 13:43