PROCEDURALNI PROPUSTI

Vrhovni sud poništio presudu za krvnu osvetu: Trojici Roma opet će se suditi zbog ubojstva

Karlovac, 070411.Na Zupanijskom sudu u Karlovcu zapocelo je sudjenje zbog romske krvne osvete. Juraju, Nenadu i Miletu Hudorovicu sudi se jer su 25.10. prosle godine pratili tamic u kojem je bila obitelj Velic te po njima pucali pri cemu su ubili Matu Velica, a ranili njegovu suprugu i kcerku. Foto: Mario Pusic / CROPIX
 Mario Pusic / CROPIX

KARLOVAC - Jurju Hudoroviću, njegovom bratu Nenadu, te maloljetnom sinu na Županijskom sudu u Karlovcu ponavlja se suđenje za masakar koji su zbog krvne osvete počinili u listopadu 2010. godina na Staroj karlovačkoj cesti, u kojem je jedna osoba smrtno stradala, a dvije su teško ranjene.

Vrhovni sud vratio je predmet u Karlovac zbog proceduralnog propusta, zato što u sudskom vijeću koje im je sudilo nije bio sudac za mladež s obzirom da je jedan od okrivljenika maloljetnik.

Sastavljeno je novo sudsko vijeće, ali danas suđenje ipak nije počelo. Naime, obitelj maloljetnika otkazala je punomoć odvjetnici koja ga je do sada zastupala, pa se čeka novi branitelj.

Predsjednik novog sudskog vijeća je Ante Ujević, koji je prije točno godinu dana Hudoroviće osudio na 57 godina zatvora, Juraj je dobio 30, a Nenad 27 godina, dok je maloljetniku bila određena odgojna mjera.

Podsjetimo, Hudorovići su napadom htjeli osvetiti Zdravka i Zorana Hudorovića na koje je ranije u Ogulinu pucao Frane Velić iz suparničkog romskog klana. U vatrenoj potjeri po vrlo prometnoj D1 pucali su na obitelj Franinog brata Mate koji je pritom smrtno stradao, a njegova supruga i kćerka teško su ranjene. Sin i unučić preživjeli su pukom srećom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 10:46