NAGODILE SE S USKOKOM

VOZILE PROSTITUTKE ZA NJEMAČKU Logističarke iz svodničke bande radit će za opće dobro

 Thinkstock

Dvoje od ukupno petero optuženih u aferi podvođenja djevojaka u Hrvatskoj, BiH i Srbiji nagodilo se s USKOK-om, a još dvoje je u fazi pregovora.

Skupina na čelu s Darkom Z., njemačkim državljaninom s prebivalištem u Hrvatskoj, uhićena je krajem siječnja u Zagrebu. Uhićeni su i pomagači Darko K. i Goran G. te Anita Lj. i Ivana V. Š. Upravo su se njih dvije prije početka suđenja nagodile s USKOK-om. Potpisale su sporazum o priznanju krivnje temeljem kojega im je sutkinja Renata Miličević odrezala kaznu od godinu dana zatvora koji im je zamijenjen radom za opće dobro.

Usto, moraju vratiti svoj dio ilegalne zarade od ukupno 11.000 eura. Cijela skupina je, prema optužbi, podvođenjem 16 djevojaka iz Hrvatske te četiri iz Srbije i BiH zaradila oko 85.000 eura. stražitelji su u ovom slučaju, uz pomoć kolega u Njemačkoj, identificirali ne samo organizatore nego i većinu djevojaka koje su oni uveli u “posao”. Radi se o 16 djevojaka iz Hrvatske te četiri državljanke Srbije i BiH koje su pružale seksualne usluge po većim njemačkim gradovima, primjerice u Münchenu, Stuttgartu, Augsburgu, Ulmu, Frankfurtu, Ingolstadtu, Ludwigshafenu ili Regensburgu. Prvooptuženi Osuđene žene, hrvatske državljanke rođene u Njemačkoj, među ostalim su odgovarale na telefonske pozive i zainteresiranih klijenata, te su dogovarale usluge i termine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:21