ŠOK U DUBROVNIKU

VOZAČU SLOMILI RUKU JER JE BRANIO CRNKINJU 'Treba nam policijska zaštita u autobusima!'

Vozač dubrovačkog gradskog prijevoznika Libertasa 36 godišnji Svetomir Tomašević u napadu dvojice huligana koji se dogodio u subotu oko 4:30 sati ujutro zadobio je teške tjelesne ozljede, javlja Slobodna Dalmacija .

Slomljena mu je, kako nam je kazao ruka i to u zglobu i laktu,a u cipelarenju je zadobio više modrica po nogama i tijelu.

Vrijeđali su crkinju,a prvi udarac dobio sam s leđa!

- Sve se dogodilo oko 4 :30 sati dok sam ukrcavao goste u autobus 1.a koji vozi za Mokošicu . Većina putnika bili su Francuzi kojima sam prodao 23 karte. Njih dvojica su se nekako provukli u autobus i počeli vrijeđati Francuze. Posebno su maltretirali jednu crkinju koju su počeli vrijeđati i ružno joj govorit. Onda ih je jedan prijatelj počeo smirivati ,a prilikom izlaska iz autobusa stao je kod mjesta gdje sjedim i počeo me vrijeđati,psovati,prijetiti mi ubojstvom. Ponovno sam ga zamolio da izađe,nakon čega smo svi izašli iz autobusa.

Prepoznao sam dečka i pitao ga kako ga nije sram da me vrijeđa i maltretira putnike kad sam ga do sada više puta pustio da se besplatno vozi u autobusu. Uvijek bi rekao da nema novca za kartu i ja bi ga pustio da uđe. U tom momentu treća osoba me je udarila s leđa šakom u glavu. Nakon toga sam pao i njih dvojica su me počeli cipelariti - priča nam vozač Svetomir Tomašević o napadu dodajući kako je u skupini bilo sedam ili osam mladica,no da su ga dvojica tukla.

Neka nam daju policijsku pratnju ili zaštitare

Kako nam Tomašević koji je još u šoku od sinoćnjeg napada kaže nikad ga u 8 godina nitko nije napao. Sada se boji i kaže da će teško više pristati voziti noćne linije u kojima može stradati.

- Nešto se treba učiniti.Nisam ja ni prvi,a nažalost ni posljednji vozač Libertasa kojeg su pretukli huligani u noćnim satima. Stoga,mislim da bi se noćne linije trebale ili ukinuti ili vozačima Libertasa osigurati policijsku pratnju ili zaštitare. Netko u ovakvim napadima može izgubiti glavu - poručio je Tomašević.

Podsjetimo ovo nije prvi napad na Libertasove vozače. Nedavno je lakše ozlijeđen vozač Libertasa u Lapadu kojeg su također napali vandali. Nakon toga je ,kako nam kažu u Libertasu, otišao u mirovinu. Prije nekoliko godina huligani su kamenovali autobuse javnog gradskog prijevoza koji voze na liniji prema Mokošici , napravivši štetu od 15 tisuća kuna. U svim slučajevima bila je riječ o noćnim linija u kojima se uglavnom voze pijani mladići koji ne prežu od napada na vozače. Hoće li se nakon ovog incidenta napokon stati u kraj napadima i strahu vozača za vlastitu sigurnost ?

Gradonačenik Vlahušić kaže kako nema riječi o ukidanju linija jer Dubrovnik je Grad koji živi noću i treba javni gradski prijevoz u te sate.

-Tijekom noći ima više asocijalnog ponašanja nego tijekom dana. Unatoč tim pojedinim slučajevima Dubrovnik je relativno miran Grad. Mislim da policija treba reagirati strogo prema napadima na vozače Liberatsa - poručio je Vlahušić.

Nasilnik otprije poznat policiji

Nasilje na Pilama potvrdila je i glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero. Kazala je kako je jedan od napadača, devetnaestogodišnjak, uhićen, a uskoro se očekuje privođenje i drugog izgrednika, kao i ostalih koji su sudjelovali u tučnjavi. Gjenero je dodala kako su nasilnici prvo maltretirali putnika u autobusu, a kad je reagirao vozač, okomili su se na njega.Doznaje se kako je uhićeni napadač bio pod utjecajem alkohola i otprije je poznat policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:07