TRAGIČNA NESREĆA

'VOLIM VAS' BIO JE NJEZIN ZADNJI SMS Djevojka i mladić koji su pali u rijeku imali su burnu vezu

Mladić koji je bio s njom i koji se izvukao iz rijeke nakon pada u nju otpušten je iz bolnice
 Cropix

POŽEGA - „Volim vas“, bila je posljednja SMS poruka koju je 18-godišnja Aldina P. iz Požege poslala svojim najbližima nedugo prije nego je, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, pala u rijeku Orljavu kod brane u Cerničkoj ulici u Požegi i nestala. Bilo je to u srijedu navečer, a s njom je bio i njezin dečko Antonio P. (20), također iz Požege, koji je i sam pao u rijeku, ali je nekako uspio izaći iz nje. Za djevojkom su lokalni HGSS-ovci tragali iste noći do 22 sata, kada su zbog mraka morali obustaviti potragu.

Ispod mosta je pronađen samo njezin ruksak, a potraga je nastavljena u četvrtak ujutro. Iz Osijeka su stigli i ronioci, pripadnici Specijalne jedinice policije, koji su do 13 sati dva puta zaronili u hladnu rijeku, ali nisu ništa pronašli. S obzirom da prvi put nisu mogli prići samoj brani s koje se slijevao brzi slap ispod kojeg je rupa dubine oko 3,5 metra pri čemu se stvaraju snažni vrtlozi, pribjeglo se podizanju brane kako bi se zaustavio tok Orljave, no niti nakon što je slap zaustavljen ronioci nisu uspjeli ništa pronaći.

Paralelno s time policija, HGSS, obitelj i prijatelji nesretne djevojke pretraživali su korito rijeke i njezine obale nizvodno prema prigradskom naselju Vidovci u dužini od 7,5 km.

- Potraga će se nastaviti. Možemo samo potvrditi da je djevojka pala u rijeku, a sve ostalo je predmet kriminalističke istrage - kazala je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

U gradu se već krenule različite verzije događaja i kuloarske priče. Od Antonija pak nismo uspjeli ništa doznati, budući da, nakon što je u četvrtak ujutro došao kući iz bolnice, gdje mu je zbog pothlađenosti pružena medicinska skrb, nije želio davati nikakve izjave za medije. Njegova majka poručila je predstavnicima medija da ih ostave na miru kazavši da će pozvati policiju. Od Aldinine starije sestre Jasmine smo pak doznali da je veza između nje i Antonija bila prilično burna i turbulentna te da su često prekidali i mirili se.

Na istoj brani od 1999. poginule četiri osobe

Na brani kod koje su Aldina i Antonio pali u Orljavu od 1999. godine smrtno su stradale četiri osobe. Prvo utapljanje dogodilo se 1999. godine, kada je jedan muškarac uskočio u rijeku kako bi spasio svoga psa koji je pao u nju, a za njim je skočio drugi čovjek kako bi ga spasio. Obojica muškaraca su se utopila. Prije sedam godina kod brane se utopio i 7-godišnji dječak, a 2013. smrt je zadesila još jednog nesretnog muškarca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:25