DOZNAO KAZNU

‘Vlatku Peras odvest u Tursku i Nigeriju...‘; Penzioner iz Senja prijetio bivšoj šefici Dinama, i dalje tvrdi da nije kriv

Gnjusan komentar Tomislav N. (70) je napisao pod tekstom ‘U Dinamu zaposlen čovjek iz afere stolice kojeg je klub ovršio‘

Vlatka Peras

 Goran Mehkek/Cropix

Iako je Vlatka Peras, bivša šefica Uprave Dinama, uporno ignorirala sudske pozive koji joj se nisu uspijevali uručiti pa je samim time ignorirala i kazneni postupak u kojem je oštećena i nije ispitana, umirovljeni Senjanin Tomislav N. (70) nepravomoćno je osuđen zbog prijetnji smrću Perasovoj.

Nakon što se na kraju složio da se njezin raniji iskaz samo pročita, sud mu je izrekao uvjetnu kaznu od šest mjeseci s jednogodišnjim rokom kušnje i mora platiti 100 eura sudskog paušala.

Umirovljeniku zagrebačko tužiteljstvo stavlja na teret da je 14. veljače 2021. uputio prijetnju: "Vlatku Peras odvest u Tursku i Nigeriju na dobro organiziran i dugotrajan godišnji ‘ass party‘... potom na nju benzin polit, užgat".

Neprimjereni komentar Tomislav N. je ostavio komentirajući na jednom internetskom portalu tekst ‘U Dinamu zaposlen čovjek iz afere stolice kojeg je klub ovršio zbog duga‘, a nakon što je o predmetnom komentaru obaviještena policija jer je isti kod Peras izazvao osjećaj straha, uznemirenosti za sebe i svoj život te život maloljetnog djeteta, kriminalisti su locirali komentatora zbog prijetnji smrću nanošenjem zla i to prema odgovornoj osobi obzirom na njezin položaj.

image

Vlatka Peras

Goran Mehkek/Cropix/Cropix

A navedeni komentar u moru drugih komentara uočio je Krešimir Antolić, kao tadašnji član uprave GNK Dinamo na Valentinovo 2021.

- Čitao sam vijesti na portalima koje se tiču Dinama pa sam tako pročitao tekst koji se odnosi na događaj iz 2010. kada je dinamov zaposlenik Dražen Miličević optužen od strane navijačke skupine BBB zbog određenih malverzacija prilikom nabave stolica za stadion. Primijetio sa pritom i komentar ispod članka koji je napisala meni nepoznata osoba Tomislav N. Čitajući ga osjetio sam uznemirenost jer je komentar pun mržnje i prijetećih riječi pa sam otišao Vlatki i pokazao joj ga da ju upozorim. Ona se vidno uznemirila i prestrašila. Ni ona Tomislava N. ne poznaje a kad sam pogledao fotografiju s njegovog profila, mogu reći da ga nikada ranije nisam uočio – rekao je Antolić, sad već bivši čelnik Dinama.

image

Vlatka Peras

Srdjan Vrancic/Cropix

Okrivljeni je odbacio svaki vid krivnje. Istražiteljima je, kako smo pisali, u svojstvu osumnjičenika kazao da je stalni komentator na portala te komentira priloge vezane uz sport i braću Mamić.

- Na komentar o ‘stolicama‘ sam objavio svoj komentar, ali isti se ticao upravo braće Mamić. Stava sam da svojim komentarima građani trebaju vršiti pritisak na nogometni klub vezano uz nepravilnosti i sumnjive radnje braće Mamić. Vezano za navedeni komentar ne sjećam se inkriminirane poruke da bih je napisao jer se u tom komentaru koriste izrazi kojima se ja ne koristim. Naime ja govorim standardnim i štokavskim narječjem. A Vlatku Peras uopće ne komentiram, ne poznajem ju i nemam nikakvih saznanja o njoj. Zapravo, moguće je da je taj cijeli komentar pisala druga osoba a ne ja – branio se Tomislav N.

Inače, nije ovo jedini sudski postupak na kojem Peras je treba(la) svjedočiti i to svjedočenje nikako da se dogodi. Riječ je o postupku koji je, pak, Antolić na istom sudu zbog uvrede inicirao protiv Nikole Plečka, poznatog kao karikaturist Nik Titanik, potaknut nizom Plečkovih karikatura na svoj račun objavljenih u dnevnim novinama 24 sata. Samo što su u navedenom slučaju sudski pozivi do Peras dolazili, a u jednom je navratu, pa je opet izostalo njezino svjedočenje zabunom otišla na pogrešni sud odnosno umjesto na Općinski kazneni sud u Ilici pojavila se na Općinskom građanskom sudu u Vukovarskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2024 18:59