SUĐENJE ZAVADLAVU

Vještaci ostaju pri tome da je Filip bio smanjeno ubrojiv, odvjetnik Šerić najavio veliku vijest

Vještaci su konstatirali da znaju njegovu obiteljsku i psihosocijalnu anamnezu, ali da ne znaju motive za ubojstva
Filip Zavadlav
 Jakov Prkic/Cropix

Na ročištu u suđenju Filipu Zavadlavu održanom u petak na Županijskom sudu u Splitu psihijatar Goran Arbanas s Klinike za psihijatriju Vrapče, jedan od trojice vještaka koji su mjesec dana vještačili optuženika, rekao je da se kod Zavadlava nije radilo o akutnom psihičkom poremećaju, nego o akutnoj reakciji na stres, piše Slobodna Dalmacija.

Vještaci, psihijatri Aleksandar Heid i Goran Arbanas, te psiholog Romel Krajačić, su ostali pri mišljenju da je optuženi bio smanjeno ubrojiv, ali ne i neubrojiv.

Optuženik se, inače, svo vrijeme branio šutnjom.

image
Filip Zavadlav
Jakov Prkic/Cropix

Vještaci su konstatirali da znaju njegovu obiteljsku i psihosocijalnu anamnezu, ali da ne znaju motive za ubojstva te da stoga smatraju da o tomu ne trebaju odlučivati oni, nego sud.

Odvjetnik Filipa Zavadlava Branko Šerić najavio je da će njegov klijent iznijeti obranu te da nakon toga očekuje dopunu vještačenja psihijatara i psihologa iz Vrapča.

Osim vještaka, na ročištu u petak čitali su se i iskazi sedam svjedoka koji do sada nisu pristupili raspravi. Kako se moglo čuti, Filip je očekivao drugi ukrcaj na brod, mislio je polagati vozački i upisati Višu pomorsku školu.

image
Filip Zavadlav
Jakov Prkic/Cropix

Nadalje, rečeno je da se ne bi mogao ukrcati na brod da je zatražio pomoć psihijatra pa je zbog toga izričito odbijao bilo koju stručnu pomoć. Pio je tablete normabel od 10 miligrama i s više osoba je govorio o svojoj nesanici i o napadu na njega, i to od strane nekih osoba koje su ga udarile šakom iza desnog uha da mu je od tog dana zujalo u ušima.

O spomenutom su svjedočile časna sestra Marija Kustura te Zavadlavova prijateljica Izabela Abazaj. Obje žene su bile šokirane onim što je Filip napravio, no o tome što misli napraviti nikada im do tada nije pričao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 00:49