U OFENZIVI

VINKA CETINSKI 'O meni i mužu pišu kao da smo Bonnie i Clyde, a što je s imovinom Danka Končara?'

 Tea Cimas / CROPIX

Vinka Cetinski, koja se zajedno sa suprugom Mirkom nedavno našla pod istragom zbog navodnog pokušaja lažiranja porezne prijave, u utorak se u priopćenju požalila na strašni pritisak koji se vrši na nju i njezinu obitelj. Tvrdi da se o njoj i suprugu piše kao da su u najmanju ruku Bonnie i Clyde, piše Novi list .

Tvrdi da su takvu pritisku izloženi zbog privatnih interesa Danka Končara, a kreće i u intrigantan protunapad na svog bivšeg pokrovitelja i pita se zašto nikog ne zanima tko je Danko Končar i odakle njegova imovina.

'Ne treba li upravo sam Končar biti predmetom javnog interesa kad ulazi s ogromnim sredstvima nepoznatog porijekla u područja koja su od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku', pita se Vinka i nudi svoju verziju odgovora zašto su meta: 'Moja saznanja o tome su sasvim sigurno razlog zbog kojeg nas se tako brutalno proganja', napisala je.

'Što se to odjednom dogodilo da je Danko Končar, preko noći, počeo kupovati kuće za dio svoje obitelji i sebe, a da je do tada spavao u zdravstveno upitnim prostorijama kod svoje sestrične u Zagrebu. Da mu je sin imao stančić na osmom katu jednog zagrebačkog nebodera. Majka od supruge u također vrlo jednostavnim i siromašnim uvjetima. Bio bi red da naša država preispita od kuda i kako se on počeo razbacivati s milijunima eura koje do tada očito nije imao. Od kuda mu, je li igdje platio porez na njih? Na naše kaznene prijave, na prijavljene prijetnje smrću ništa se nije činilo i ne čini od tijela represivnog aparata i DORH-a', navodi Vinka Cetinski i osvrće se na najnovije optužbe u aferi u kojoj se našla u kojoj se tvrdi da su Cetinski uz pomoć poreznika krivotvorenim nasljedstvima, darovnicama i sumnjivim povratima novca zamračili 24 milijuna kuna.

'Zanimljivo je da se sada počelo sumnjati i u potvrde koje sam priložila uz određena sredstva koja smo suprug i ja neupitno zaradili u minulih pa gotovo pola stoljeća. A te potvrde su samo posljedica moje pedantnosti jer ja imam sačuvano sve što sam dobila u ruke, a tiče se zarade, kako moga supruga tako i mene i to gotovo kroz čitav naš radni vijek. Moram napomenuti da ja radim čitav svoj život na relativno dobro plaćenim radnim mjestima, od šefice recepcije u hotelu pa do raznih direktorskih mjesta kao i dugogodišnjeg položaja zamjenice ministra turizma i redovne profesorice na fakultetu', pojasnila je.

'Moj suprug je, uz uspješnu umjetničku karijeru, uvijek bio i zaposlen i to na dobro plaćenim radnim mjestima. Sve je to lako dokazivo i sasvim dostatno da debelo pokrije našu imovinu i bez nekih sada problematiziranih potvrda u čiju se vjerodostojnost sumnja', tvrdi između ostalog Vinka Cetinski, čije priopćenje prenosi Novi list .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:39