PIROMANI U AKCIJI

VIDEO: VATRA PROGUTALA NEKOĆ ČUVENI RESTORAN NK DUBRAVA Pred lokalom je svojedobno ubijen kralj kocke Bagarić...

ZAGREB - Vatrenu nedjeljnu noć imali su profesionalni vatrogasci JVP Zagreb dok su se, po tko zna koji put u proteklih nekoliko godina, borili s vatrenom stihijom koja je izbila u napuštenom objektu NK Dubrava u Međugorskoj ulici, a u kojem je nekad bio čuveni restoran NK Dubrava.

Sreća u nesreći je da je požar brzo ugašen i da nema ozlijeđenih osoba. Prvi požar koji je do temelja "pojeo" prostorije, bio je 2007. godine. Klub su više puta željele preuzeti razne osobe i udruženja, ali nisu uspjeli pa se špekuliralo i da je to motiv buktinje.

Inače, riječ je o objektu koji je u najboljim danima imao preko 500 kvadrata i bio je restoran. No, sve je to bilo nepoznato široj javnosti do 1997. godine kada je ispred lokala ubijen "kralj kocke" Zlatko Bagarić. U objektu su se nalazila tri sportska kluba. NK Dubrava svoje nogometne vještine je zatim preselila na novo igralište na Klaki, a u navedenoj baraci su im bile smještene svlačionice i klupske prostorije.

Požar od prije osam godina pričinio je štetu od 500 tisuća eura i tom je prilikom bio ozlijeđen vatrogasac.

Tko su piromani koji se, iz samo njima znanih razloga zaigraju s upaljačima, šibicama i zapaljivim sredstvima i tako testiraju spremnost vatrogasaca svojim adrenalinskim potezima na rubu zakona, policija pokušava otkriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:44