PRIJETI IM OTKAZ

VIDEO: SRAMOTNI INCIDENT NAKON ULTRE Policajci moraju na disciplinski jer su običnu prolaznicu besramno izvrijeđali!

Iako bi incident vjerojatno prošao bez kazne, srećom, sve je snimljeno...
 Marijo Basic / CROPIX

Dvojica policajaca koji su snimljeni kako vrijeđaju prolaznicu samo jer im je prigovorila na brutalnom privođenju jednog stranog turista tijekom festivala Ultra Europe u Splitu podvrgnuti su disciplinskom postupku, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Policajci su djevojku izložili nizu uvreda i prostačkih psovki, a onda su ju htjeli i legitimirati. Ona im se, pak, obratila jer je primijetila da jednog od posjetitelja Ultre policajci vrlo brutalno privode. Sve to dogodilo se u središtu grada, tijekom prve večeri festivala u petak, u Ulici Zrinsko-Frankopanskoj.

Iako bi incident vjerojatno prošao bez kazne, srećom, sve je snimljeno, a snimka naslovljena “policijska brutalnost u Splitu” brzo se proširila internetom putem društvenih mreža. Vidi se tako kako je uhićeni mladić ostavljen vezan na haubi automobila dok se policajci daju u u lov za djevojkom koja im je prigovorila.

- Utvrđena je sumnja u odgovornost dvojice policajaca protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak zbog nedoličnog ponašanja u službi - šturo kažu u policiji. No, u slučaju mladića ostavljenog na haubi kažu da nije bilo prekoračenja ovlasti. Policajci mogu biti suspendirani, novčano kažnjeni ili čak dobiti prestanak službe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:36