VELIKI PREPAD

VIDEO: PROCURILA SNIMKA SPEKTAKULARNE PLJAČKE NA AUTOCESTI Halapljive specijalce odao luksuzan život: kupili su Audije i BMW-e

Nakon pljačke osumnjičenici su živjeli luksuzno, kupili su i vozili skupe automobile i motocikle
 Press RS, screenshot YouTube/ATV

Pljačku blindiranog kombija banjolučke tvrtke Sector Security 22. rujna prošle godine u 12.30 sati u Cerovljanima na autocesti Banja Luka - Gradiška, u kojemu je bilo oko dva milijuna kuna u stranoj valuti, izvela su četvorica aktivnih i jedan umirovljeni pripadnik specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske. Kako donosi banjolučki Press, uhićeni su Goran Paraš i Vladan Malić, obojica iz Banje Luke, Aleksandar Popović iz Kotor Varoša (donedavno pripadnik iste jedinice), Goran Janjuz iz Kozarske Dubice i Željko Inđić iz Bratunca. Uhićen je i Danijel Kuzmić, radnik Sector Securityja iz Kotor Varoša, koji je pljačkašima odao ključne informacije o kretanju kombija, a i njega je odao raskošan život; kupio je Audi A4 S line.

Svi osumnjičeni su privedeni, a jedan od njih “pao” je na poligrafu.

Biološki tragovi

To je potvrdilo sumnje istražitelja i pokrenulo pravu lavinu. Uslijedilo je ispitivanje ukupno 15 specijalaca, a neki od njih odbili su detektor laži. Petorica su potom uhićena i bit će predani Specijalnom tužiteljstvu, a ostali će imati status svjedoka.

“Od svih osumnjičenih izuzeti su DNK uzorci, koji će biti upućeni na vještačenje da bi se utvrdilo poklapaju li se s biološkim tragovima pronađenim tijekom očevida na mjestu pljačke i poslije u automobilu Audi A6 koji su koristili razbojnici. Pljačkaši su Audi ostavili u zaseoku Baraji na obroncima Kozare, a iako su ga polili zapaljivom tekućinom, nisu ga zapalili jer bi dim mogao otkriti njihov položaj i otežati im bijeg. Tu su učinili ključnu pogrešku; u vozilu su nađeni ključni tragovi za istragu”, tvrdi izvor iz policije Republike Srpske. Prema istom izvoru, pojedini osumnjičenici živjeli su nakon pljačke prilično luksuzno, čak raskalašeno, što nije prošlo nezamijećeno. Vozili su sportske motocikle i luksuzne automobile poput Audija i BMW-a, a u slobodno vrijeme “tezgarili” kao zaštitari u noćnim klubovima i diskotekama u Banjoj Luci i u kotorvaroškom klubu Elit.

Njihovi kolege nastavljaju istragu zbog sumnje da su bili umiješani i u neka druga kaznena djela, a posebice pljačke slične pljački blindiranog kombija.

Ranili zaštitara

Razbojnici su Audijem A6 presreli kolonu Sector Securityja, otvorili vatru iz automatskih pušaka i ranili radnika osiguranja Đurađa Bajića. Prisilili su pratnju da im otvori sef iz kojeg su odnijeli kofere s novcem Unicredit banke koji je trebao biti prevezen u Zagreb.

Potvrđena optužnica skupini Dejana Kostića

Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda jučer je potvrdilo optužnicu protiv skupine osumnjičenika s područja bivše Jugoslavije za koju se sumnja da je pripremala prepad na dostavno vozilo Hrvatske narodne banke, a prepad su trebali izvesti maskirani u pripadnike MUP-ovih specijalaca. Skupinu predvođena Dejanom Kostićem iz Srbije (46) policija je prije uhićenja tajno pratila postavivši im skrivenu kameru u televizor. Premda su osumnjičenici pregovarali o nagodbi, na kraju se nisu dogovorili s tužiteljima oko visine kazne te će im se suditi na zagrebačkom sudu.

Banjolučki ATV objavio je i snimku pljačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 11:50