PLANULO U UVALI VELA FARSKA KOD MILNE

Veliki požar na Braču: Izgorjela jedna vikendica, vatrena buktinja zasad stavljena pod kontrolu

Na teren je upućeno oko 150 vatrogasaca, tri kanadera, dva helikoptera i jedan air tractor
Kastelir, Labinci, 290712.Pozar iza poslovne zone u Kasteliru. Brzom intervencijom JVP Porec, DVD Kastelir-Labinci i DVD Visnjan te dva kanadera pozar sume je stavljen pod kontrolu te je tako spasen plastenik u Labincima objekti poslovne zone i maslinici. Po gruboj procjeni izgorilo je oko 25 hektara povrsine. Pozar je gasilo oko 50 vatrogasaca sa 15 vozila i dva kanadera. Pozar je izbio oko 15 sati a lokaliziran je oko 19 sati. Foto: Srecko Niketic / CROPIX
 Srećko Niketić / CROPIX

NOVO 21:40 - Požar na Braču zasad je pod kontrolom. Više ne prijeti kućama, ali još uvijek tinja na rubovima na području Pustinje Blaca. Zbog toga će vatrogasci ostati dežurati jer na ovom području i dalje puše jaka bura koja bi mogla reaktivirati požar. Vatrogasci će održavati njegove rubove sve do jutra kada se očekuje ponovni dolazak zračnih snaga, to je potvrdio vatrogasni zapovjednik područja Ivan Jakšić.

20:00 - Gašenje požara otvorenog prostora na području Vele Farske uvale na otoku Braču i dalje je u tijeku. Požar gasi oko 150 vatrogasaca sa 40 vozila iz 24 vatrogasne postrojbe (domicilne i kontinentalne snage). Požar iz zraka, prema posljednjim informacijama, gase 2 Canadaira i 2 helikoptera. Gori trava i nisko raslinje. Gašenje je u tijeku, priopćili su iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

19:00 - Jedna vikendica u potpunosti je izgorjela, a dvije su nagorjele, objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Gasiteljima posao otežava snažna bura, pa se požar svim silama pokušava staviti pod kontrolu za vrijeme danjeg svjetla dok kanaderi još mogu letjeti. U požaru nema ozlijeđenih.

17:20 - Požar na Braču trenutno gase tri kanadera, dva helikoptera i jedan air tractor. Na trajektu koji iz splitske trajektne luke kreće u 18 sati trenutno se nalazi 12 vatrogasnih vozila s cisternama, koji će priskočiti u pomoć gasiteljima iz Milne koji su na terenu s desetak vozila. No, oni će na požarištu moći niti tek iza 19 sati. Kako doznajemo u JVP Split, jednom su trenutku u opasnosti bile i kuće. Vatru potpomaže vjetar.

--------------------------------------------

Veliki požar buknuo je oko 15:15 u uvali Vela Farska na otoku Brača, nedaleko mjesta Milna. Prema prvim informacijama, na požarištu se trenutno, uz zemaljske snage, nalaze i dva kanadera te dva helikoptera koji pokušavaju suzbiti njegovo širenje. Na teren su upućene i snage Javne vatrogasne postrojbe Split koje u ovom trenutku putuju prema Braču, a očekuje se i izlazak vatrogasaca iz DVD Milna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:02