BJESNE POŽARI KOD KREŠIMIROVA GRADA

Veliki požar kod Šibenika: Požar prijetio mještanima Danila. U Primoštenu kupači panično bježali od vatrene stihije

 Duje Klarić / CROPIX

>> NOVO << 18:00 Požar kod mjesta Danilo Kraljice u okolici Šibenika poslijepodne je nakratko zaprijetio kućama, no vatrogasci su uspjeli požar preusmjeriti prema nenaseljenom području

PRIMOŠTEN - Iznenadni požar koji se u Primoštenu u subotu nešto uza 13 sati pojavio na dijelu makije i niskog raslinja s južne strane brda Gaj, nošen jakim jugom u samo nekoliko minuta zahvatio je obližnju gustu borovu šumu koja se dijelom između Jadranske ceste i mora proteže do devastiranog hotela Marina Lučica.

Plameni oganj i nastali gusti dim potom su doslovno zacrnili nebo i more iznad Primoštena, dok su kupači na plaži ispod hotela Marina Lučica panično bježali ispred galopirajuće vatrene stihije.

24sata javlja kako od jutros u okolici Šibenika bjesne požari. Oko 8.30 planulo je na području Danila - Kraljica. Popodne je počeo ugrožavati naselje. Centar 112 javlja da je nešto prije 15 sati započeta evakuacija stanovništva iz dijela naselja. Na terenu je ukupno 55 vatrogasaca sa 17 vozila, a iz zraka im pomažu tri kanadera. Gori trava i nisko raslinje, ali i nešto šume.

Najveću paniku u Primoštenu stvorio je dio turista koji su se u blizinu plaže dovezli osobnim automobilima,te su u samo nekoliko minuta svi htjeli izaći na sigurno kroz uski poljski put, pri čemu su proizveli opći međusobni metež u kojemu su zabilježeni verbalni pa čak i fizički sukobi.

Požar je oko 14 sati opasno zaprijetio napuštenim i devastiranim objektima nekadašnjeg hotelskog bisera Primoštena u čemu su vatru krajnje rizičnim i doslovno akrobatskim letovima uz gađanje vodenim bombma pod kontrolom držala tri kanadera.

Osim gasitelja iz zraka,u akciji spašavanja hotela i vrijedne borove šume,svoj obol dali su i pripadnici DVD-a Primšten koji su direktno prema uvali krenuli s navalnim vozilima, ali ne cestom nego makadamskom oputinom tik pokraj mora, što je i sa pristojne udaljenosti nalikovalo na svojevrsni vatrogasni harakiri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 18:55