‘ROBA‘ VRIJEDNA 10 MILIJUNA

Velika zapljena u Zagrebu: U stanu otkrili centar za distribuciju gotovo svih vrsta droge

Policija je prilikom pretresa stana pronašla i zaplijenila više od 12 kg kokaina, 69 kg marihuane i preko 36 tisuća tableta ecstasyja
 CROPIX

Služba kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke u ponedjeljak je u večernjim satima u jednom iznajmljenom stanu u Središću pronašla pravi centar za distribuciju gotovo svih poznatih vrsta droge.

Policija je u stanu pronašla te zaplijenila 12 kilograma kokaina, 69 kilograma marihuane, 15,2 kilograma amfetamina, 9,5 kilograma hašiša, 36.000 tableta ecstasyja, 457 grama metilendioksimetamfetamina (MDMA), 300 doza LSD-a i manju količinu halucinogenih gljiva.

image
CROPIX
image
CROPIX
image
CROPIX
image
CROPIX
image
CROPIX

Policija je prethodno nadzirala nekoliko osoba te uočila kako pojedini kupci droge dolaze na obližnje parkiralište te od tih osoba preuzimaju vrećice s materijom koja bi liči na drogu.

Policija je u ponedjeljak u 15:10 sati jednog od tih kupaca presrela nakon što je preuzeo sporne paketiće. Radilo se o taksistu koji je drogu preuzeo u Središću. Djelatnici policije su ga nakon kratke pratnje zaustavili na križanju Ulice Hrvatske bratske zajednice i Ulice grada Vukovara. Kod njega su pronašla dva kilograma kokaina.

image

Goran Laus

CROPIX

Policijska se akcija u međuvremenu nastavila u Središću, gdje su policajci pratili dvojicu koji su taksistu predali drogu i uhitili ih. Mlađi od njih, 24-godišnjak, pružao je otpor policiji prilikom uhićenja, odnosno pokušao se oduprijeti i pobjeći. Unatoč tome, mladić je savladan i uhvaćen.

Policajci su ubrzo zatom pronašli spomenuti stan koji je, prema svemu sudeći, bio skladište u kojem se držala droga u vrijednost od oko 10 milijuna kuna.

image
PU Zagrebačka
image
PU Zagrebačka
image
PU Zagrebačka
image
PU Zagrebačka
image
PU Zagrebačka
image
PU Zagrebačka

Ranije je objavljeno da policija u vezu s tim stanom dovodi muškarce stare 33, 37 i 24 godine te da će isti biti prijavljeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 16:12