DRAMA U KAŠTELIMA

VELIKA TRAGEDIJA NA PRUZI Žena se vraćala iz trgovine, 200 metara od kolodvora je pokupio nagibni vlak...

Split, 030809.Danas u 15.10 je krenuo prvi vlak u pravcu Zagreba nakon tragedije koja se dogodila 24.7. kada je nagibni vlak iskocio iz tracnica kod mjesta Rudine pored Kastela pri cemu je poginulo sestoro putnika a pedesetak ih je bilo ozljedjedjeno. Hrvatske zeljeznice bile su pod pritiskom kritike javnosti zbog odrzavanja tracnica i vlakova. U vlaku je na polasku u Splitu bilo gotovo stotinu domacih i stranih putnika koji nisu iskazivali strah zbog nedavne nesrece.Na fotografiji: vlak krece tocno na vrijeme.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilić / CROPIX

Na pruzi između Kaštel Staroga i Kaštel Sućurca u ponedjeljak je poginula žena, a do završetka očevida prekinut je željeznički promet na toj dionici.

U 13,25 sati na otvorenoj pruzi između Kaštel Staroga i Kaštel Sućurca u naletu vlaka broj 521, koji prometuje između Zagreba i Splita, poginula je nepoznata žena, izvijestila je HŽ Infrastruktura.

Dok ne završi očevid, na toj dionici prekinut je željeznički promet, a putnici se prevoze autobusima.

Slobodna Dalmacija javlja da je na ženu naletio nagibni vlak i to 200 metara od kolodvora u Kaštel Gomilici.

Preminula žena ima oko 75 godina, a nastradala je nakon što se vraćala iz trgovine gdje je kupila neke namirnice. Dvije su verzije nesreće: prva je da je žena vozila neka kolica s kupljenom hranom te da je kolicima zapela za tračnice, a druga verzija je da je ženi ispao neki artikl kojeg je kupila te da se po njega vraćala kada je na nju naletio vlak.

ŽDO je na licu mjesta i očevid se polako završava te će se znati detalji ove nesreće kao i identitet stradale osobe. Neslužbeno doznajemo da je riječ o M.V. koja živi u Kaštel Gomilici, ali tu vijest nismo mogli i službeno dobiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 07:15