TEŠKA SUDBINA

'UZELA MI JE NOVAC, ALI NE ODUSTAJEM OD POTRAGE ZA ŽENOM ŽIVOTA' Udovca drogirala žena koju je našao preko oglasa

Branislav je preko oglasa tražio ženu. Lukava Nada mu je uz novac ukrala i grah sa zeljem i kobasicama
Zagreb, 140513. Branislav Glisic opljackani penzioner iz Spanskog. Nakon oglasa u rubrici poznanstva posjetila ga je Nada, omamila, uspavala i opljackala.Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srđan Vrančić / CROPIX / Srdjan Vrancic / CROPIX

Dobar dan. Ja sam Nada. Javljam se na oglas iz Plavog oglasnika. Mogli bismo se naći. Ali bolje da prvi susret bude kod vas kući nego u nekom kafiću. Bitan je razgovor, ipak, jel tako? - rečenice su koje 77-godišnjem umirovljenom bravaru Branislavu Glišiću iz Španskog od subote navečer odzvanjaju u glavi jer mu se, zapravo, na oglas javila prevarantica koja ga je omamila, pokrala i pobjegla u nepoznato. Beskrupulozna je Nada otišla tako daleko da je nesuđenom životnom suputniku osim novca ukrala i obrok koji si je upravo bio kupio u trgovini.

Ukrala 11 tisuća kuna

- Kad je ušla u stan u subotu oko 14 sati, ponudio sam da joj napravim pravu crnu kavu. Ona je rekla da pije samo svoj nescafe iz vrećice koji je donijela sa sobom. Okrenuo sam se na trenutak, a ona mi je ulila otrov u kavu koju sam skuhao. Ponudio sam je keksima, ali nije htjela. Nakon 20-ak minuta uhvatio me san. Strašno mi se počelo zijevati. Rekla mi je: ‘Odi, legni u krevet’ i otpratila me do spavaće sobe. Preko odjeće me malo masirala i ja sam zaspao ko mrtav. Probudio sam se oko 18 sati. Omamljen. Bilo mi je loše. Vrtjelo mi se. Nisam mogao normalno hodati. Spoticao sam se. Nade nigdje. Baš kao ni novca - prisjeća se vremešni udovac Glišić. Kaže i da mu je osim novca (60 eura, 150 konvertibilnih maraka i ostatka u kunama), odnosno oko 11.000 kuna, Nada ukrala i dva kalkulatora, papuče koje joj je dao na korištenje u stanu, ali i hranu!

Sada nema ni za režije

Naime, dok je Glišić “prisilno snivao”, Nada se počastila upravo kupljenim grahom s kobasicama i zeljem na salatu koje si je starac kupio u Konzumu. Kad je shvatio da je omamljen i pokraden, Glišić je na sve moguće načine pokušavao došetati do policijske postaje na Črnomercu ne bi li prijavio krađu. Vrtjelo mu se pa je stalno padao i pritom je zadobio niz hematoma i podljeva. Srušio se na stepenicama postaje, pred policajcima koji su ga potom odvezli u KB Sveti Duh.

- Nada mi je pojela svu hranu i ostavila plastične kutijice. Rekla je da je porijeklom iz Nove Gradiške, da ima 62 godine i da je ostala udovica prije pet godina. Fizički nije bila bogomdana ljepotica. Jako krupna, malo niža od mene, velikih grudi, prosijede crne kose do ramena. Totalno me obesparila i sada sam švorc. Bio sam prisiljen posuditi novac da platim režije jer je penzija malena. Odmah s vrata krenula mi je iznositi svoje životne probleme s legalizacijom neke nekretnine na Remizi. Rekla je da ju je do mene dovezla neka prijateljica koja stanuje blizu. Ma to je sve uhodana lopovska banda - objašnjava ogorčeni Glišić, koji oglase u novine da traži ženu za suživot, a ponekad i za masažu daje već nekoliko mjeseci.

Nada nije ukrala nadu

Krenuo je za potragom nove suputnice ne bi li si olakšao tugu koju još uvijek osjeća za svojom pokojnom suprugom Ivkom.

- Mjesecima dajem oglase, ali nikako naići na pravu osobu. Nema čega nema, tko mi se sve javljao na oglas. S nekima je odmah ‘puklo’. Otpadaju dame ko kišna godina kad krenu iznosit probleme i da im ja pomognem s djecom, odvjetnicima koje treba platiti. A bila je i jedna koja je nepokretnog supruga stalno badinala pa je htjela i mene pored njega živog. Na kraju sam ja trebao njoj kuhati, a ne ona meni. Pa ne ide to tako - dodaje Glišić.

Od oglašavanja i potrage za partnericom ipak neće odustati i ističe da mu “Nada, ipak, nije ukrala nadu”. Svjestan je ljudskog kukolja u žitu , ali nelagoda koju je osjetio nakon “magične kave” koju mu je servirala Nada neće ga natjerati da odustane od želje za boljom starosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 06:59