POZLILO MU U MORU

UŽAS U PODGORI Strani turist umro na plaži, kupači uklanjali barikade da Hitna može do njega!

 Ivo Ravlić / CROPIX

Stariji strani turist kojemu je pozlilo na plaži Plišivac u Podgori umro je naočigled kupača nešto nakon 14 sati, a pružanje prve pomoći popratila je čitava drama jer su se s ceste prvo morale ukloniti betonske i željezne barikade kako bi se oslobodio prolaz medicinskom vozilu. Prema kazivanju očevidaca, čak je i tim makarske Hitne pomoći morao sudjelovati u uklanjanju prepreka i razbijanju katanca, na čemu je izgubljeno vrijeme do dolaska liječnika do pacijenta, javlja Slobodna Dalmacija .

U Hitnoj pomoći u makarskome Domu zdravlja samo su kazali da su do čovjeka kojemu je pozlilo stigli i da su učinili sve što su mogli i trebali. O nemogućnosti prolaska vozila Hitne nismo mogli doznati nikakve detalje jer ne smiju davati informacije.

Kupaču je pozlilo u moru, izvukli su ga i položili na plažu. Tresao se 15 minuta dok je čekao pomoć te je izdahnuo, rekao je čovjek koji se sunčao blizu njega. Nakon odlaska vozila Hitne medicinske pomoći ostao je pokriven plahtom, a policijski službenik ostao je uz njegovo tijelo čekajući mrtvozornika.

Čim su uočili da mu je pozlilo, muškarci s plaže, kao i radnici dvaju uslužnih objekata na plaži, potrčali su prema zapadnom ulazu u Podgoru kako bi uklonili osam vrlo teških betonsko-kamenih blokova postavljenih na cestu koja prolazi uz plažu Plišivac.

Ipak, vozilo Hitne zapelo je i nije bilo druge nego produžiti Magistralom, ući u mjesto i zatim s istočne strane tom istom cestom prići Plišivcu. Ali ondje je, osim betonskih prepreka, bila i metalna rampa zaključana katancem od kojega nitko nije imao ključ. Razbili su ga kamenom i hitna se uspjela probiti do pacijenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:15