TRAGEDIJA U ZAGREBU

UŽAS U DUBRAVI U požaru poginula majka, invalid u kolicima,a slijepa kćer završila u bolnici

'Što se dogodilo, nitko ne zna. Samo je netko začuo jauk, a drugi susjed je pozvao policiju'
 CROPIX

U stravičnoj vatrenoj stihiji koja je izbila u petak oko 13,20 sati u prizemnom stanu u kući u zagrebačkoj Prijedorskoj ulici, smrtno je stradala Dragica P.(74), osoba s invaliditetom u kolicima. Iako su promptno na intervenciju pristigli vatrogasci iz Dubrave, nesretnoj ženi koja se u dimu i vatri nije snašla, nažalost nije bilo pomoći.

- Susjed mi je rekao da je u to vrijeme Dragica kuhala ručak. S njom je bila navodno i Kornelija koja se nagutala dima pa je odvezena u bolnicu. Što se dogodilo, nitko ne zna. Samo je netko začuo jauk, a drugi susjed je pozvao policiju. Dečki iz vatrogasne postrojbe dali su sve od sebe. Vidjela sam da je jedan po izlasku na ulicu imao tugaljivo lice. Odmah je bilo jasno da je ta obitelj zavijena u crno. Inače, u potkrovlju kuće u drugom stanu živi uzgajivač pasa Duško, ali ne znam gdje je on. Možda ga je odvela Hitna ako se naudisao dima - priča nam jedna od šokiranih susjeda Prijedorske ulice koja k sebi ne može doći od spoznaje da je Dragica okončala život u vatri i dimu. Dok se čeka da se smiri požarište kako bi policija mogla započeti s očevidom i utvrditi točan uzrok izbijanja požara, mještani iz ulice ne prestaju liti suze.

- Što će sad jadna Kornelija? Život ju nije mazio. Obzirom na sljepoću njezini snovi su jednostavni. Željela je posao i živjela za majku kao i ona za nju obzirom na teško zdravstveno Dragičino stanje. Njima dvjema su razne udruge pomagale svakodnevno. One to zbog svoga stanja i zaslužuju. Kornelija uređuje jedan časopis na Brailleovom pismu. Prekrasno svira klavir jer ona je profesorica glazbene kulture i vrhunski poliglot.

Svojedobno su obje bile u medijima kako bi se pomoglo Korneliji u pronalasku posla. Dragica je tada naglasila kako je ponosna na kćer čiji je životni moto od malih nogu „Ja to mogu, moram i želim učiniti.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:24