VIKEND PROVALA

Urara pratili pa mu obili stan, ukrali svu zlatninu, satove i novac

 CROPIX

ZAGREB - Zagrebački urar Ljubo Ćorić (62), inače vlasnik urarske radnje 'Omega' sa zagrebačke Trešnjevke neugodno se iznenadio u subotu u 14 sati po povratku kući s posla udaljene svega 50-ak metara dalje.

Prvo što je vidio su obijena vrata stana u Bosiljevskoj ulici, nakon čega je shvatio da je pokraden. Njemu je, naime, nepoznati lopov ili pak više njih prošetao domom između 8 sati ujutro i dva sata nakon podne.

Ukradeno mu je nešto zlatnine i satovi te oko 1500 kuna gotovine, a iako točna šteta još uvijek nije utvrđena, procjenjuje se da je riječ o nekoliko desetaka tisuća kuna.

- Ja sam radio, a žena je bila na groblju. Kad sam ugledao razvaljena vrata stana, srce mi se htjelo raspuknuti. Sve je bilo ispreturano, iz ormara izbacano da sam jedva ušao u stan. Kao da je bomba bačena u stan. Očito je lopov znao što i gdje treba tražiti. Pratio nas je, naše životne i radne navike.

Mislio je da krijem bogatstvo jer sam nekada bio i zlatar. Da sam ga kojim slučajem zatekao, ne bi se dobro proveo. Ratni sam veteran, proveo cijeli rat na ratištu i pošteno zaradio svoj kruh. I onda se netko usudi dirnuti u nešto moje - ispričao nam je ogorčeni zagrebački urar Ljubo Ćorić polažući nadu u snimku nadzorne kamere na jednoj od zgrada u ulici, a koja je zasigurno snimila počinitelja.

Ovo mu, dodaje još, nije prvi takav lopovski posjet jer su, dok je u svojoj radnji trgovao i zlatninom, čak tri puta bio na udaru razbojnika koji su mu, zaključuje Ćorić, tada pričinili i milijunsku štetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:40