ŠOKIRANI SUSJEDI

UPOZNAJTE PLJAČKAŠICU ZLATARNICE: 49-GODIŠNJU GOSPOĐU ODALI SU NJEZINI SUSJEDI Pljačkala jer nema novca

Dva tjedna trebalo je policijskim inspektorima da uhite 49-godišnju pljačkašicu koja je 23. svibnja počinila oružani prepad u zlatarnici u Importanne centru na Starčevićevu trgu u Zagrebu.

Uhitili su je policajci iz postaje Črnomerec u suradnji s kolegama iz postaje Centar, a presudna je bila objava snimki videonadzora u medijima.

Glumila da bira nakit

Proveli su istražne radnje i uz vrlo jake dokaze utvrdili da je osumnjičena 23. svibnja u podne ušla u zlatarnicu u trgovačkom centru, a onda neko vrijeme glumila da bira nakit za kupnju. Razgledavala je ogrlice i prstenje te postavljala brojna pitanja 29-godišnjoj zaposlenici. U jednom trenutku, kada je trgovkinja pred nju stavila veću količinu zlata, pljačkašica je izvukla pištolj, uperila ga u nju i naredila da joj ga preda.

Pljačka jer nema novaca

Trgovkinja joj je bez otpora predala nakit i odmaknula se od pulta, a naoružana žena pokupila je plijen, stavila ga u vrećicu i otišla. Vrijednost ukradenog nakita je oko 35.000 kuna.

Nakon objave snimke na kojoj se jasno vidi lice pljačkašice policajci su počeli dobivati informacije o njoj.

Neslužbeno, odali su je susjedi koji su se šokirali vidjevši u novinama fotografije prepada. Pri uhićenju osumnjičena nije pružala otpor policajcima. Na pljačku se odlučila zbog teške financijske situacije u kojoj se našla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:19