KRALJEVI PREVARA

UPALI U KLOPKU DOK SU NARUČIVALI TJESTENINU Lukavi Talijan posvojio dvojicu Hrvata s kojima je varao bogataše

Handcuffed Suspect
 © Corbis. All Rights Reserved.

PORDENONE - Talijan Luigi Toselli (57) iz Milana promoćurni je prevarant. Posvojio je Hrvate Kuzmana (43) i njegovog 17-godišnjeg sina. Dao im je svoje prezime, adresu prebivališta u Sestu al Reghena, stan i hranu, a sve s jednim ciljem - kako bi kao uhodani 'kraljevi prevara' vješto varali bogate sunarodnjake!

Tako su zarađivali sve dok na žulj nisu stali lukavijem od sebe - arhitektu iz mjesta Rho, koji je odlučio prodati svoju impozantnu vilu na plaži u Toscani vrijednu tri milijuna eura.

Prevaranti su se javili na arhitektov oglas. Kuzman se predstavio kao poslovnjak iz Dubaija. Fingirao je kupnju, a njegov 'otac' glumio je posrednika prilikom prodaje nekretnine a koji je za tu, tobožnju prodaju, svoju uslugu naplatio 165 000 eura i to u gotovini. Lanjskog studenog susreli su se sa arhitektom u milanskom restoranu.

Bili su uvjerljivi pa je lažnom posredniku arhitekt platio polovicu njegovog posredovanja od 75 000 eura. Usred večere, vidjevši da ima novac, Luigi je naprasito napustio restoran i to je bacilo trunku sumnje pa je arhitekt obavijestio karabinjere o čudnovatom iskustvu.

Uvidjevši da se zapravo radi o prevari, u dogovoru sa istražiteljima, kraljevima prevare su postavili klopku. Organizirali su primopredaju (pre)ostalog novca od provizije posredovanja i 3,5 milijuna eura vrijednosti kuće i to opet u restoranu. Dok su naručivali tjesteninu, arhitekt je predao prevarantima torbu za snopovima označenih novčanica od po 500 eura.

Stol kraj njih sjedili su karabinjeri koji su ih odmah ulisičili i smjestili u najveću milansku kaznionicu San Vittore.

U pretresu njihove kuće pronađeno je 5000 novčanica natpisa 'fac simile' u eurima, dolarima i švicarskim francima, ali i vizitke sa lažnim arapskim imenima, dokumentacija vezana za prijašnje transakcije oko prodaja nekretnina...

Najmlađa karika prevare, 17-godišnjak, glumio je da će na njega biti prepisana nekretnina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:27