LUKAVI LOPOVI

Uhićeni ‘policajci’ koji su ukrali 17 kilograma zlata u najdrskijoj pljački koju pamti lokalno stanovništvo

Za trećim lažnim policajcem, koji je još u bijegu, policija i dalje traga
 CROPIX

ZAGREB - Dvojicu lažnih policajaca, koji su u svibnju ove godine u Vrbovcu ukrali 17 kilograma zlata, uhitili su kriminalisti PU zagrebačke, a za trećim još tragaju. Pljačka koju je kriminalna trojka izvela 13. svibnja u Bjelovarskoj ulici u Vrbovcu najdrskija je koju pamte lokalni policajci.

- Dobar dan, policija, radimo rutinsku kontrolu. Molim vas dokumente i otvorite prtljažnik da vidimo imate li pribor za prvu pomoć, trokut i rezervni kotač - obratio se službenim, uvjerljivim tonom lažni policajac 43-godišnjem B. V., vozaču VW Pola zlatarnice Kletuš.

B. V. se zbunio i nije dugo gledao značku kojom mu je “policajac” munjevito mahnuo ispred nosa.

Bio je petak, točno 9.05 sati kada su pljačkaši presreli njegov Polo. Imali su i lažni policijski auto, Škodu Octaviju na čijem je krovu bljeskala lažna policijska rotirka. B. V. je opazio da ga Škoda s upaljenom rotirkom prati, a kada ga je pretekla, samo je molio nebesa da mu ne pronađu neki povod za kaznu.

No, dogodilo se nešto još gore. Kad je trojka u civilnim hlačama i jaknama izašla iz Škode, još uvijek je sve izgledalo regularno, ali tada je uslijedio preokret. “Policijski inspektor” zavezao mu je ruke lisicama, nakon čega je zajedno s dvojicom “kolega” počeo pretraživati njegov Polo. Ubrzo su iz prtljažnika izvadili sav zlatni nakit, oko 17 kilograma.

Kad su došli na mjesto događaja, pravi policajci ugledali su Polo otvorenih vrata i vozača B. V. kako ih čeka šokiran i vezanih ruku. Na prvi pogled bilo je očito da je pljačka planirana tjednima. Puno ranije pljačkaški je trojac odjurio Škodom. Vrijednost otetog zlata tada je procijenjena na oko dva milijuna kuna.

Danas je vrijednost manja jer je u proteklih nekoliko tjedana vrijednost tog plemenitog metala pala za 20-ak posto.

Sjeli su u Škodu Octaviju i pobjegli u nepoznatu smjeru, a u međuvremenu su obaviješteni i pravi policajci koji su ubrzo došli na mjesto događaja. B. V. je policajcima jednog razbojnika opisao kao izrazito mršavog, a drugog kao malo jače tjelesne građe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:41