POLICIJA PRED RJEŠENJEM SLUČAJA

Uhićeni otmičari zeta odvjetnika Hanžekovića: Mozak cijele akcije je trgovac umjetninama

 Neja Markicevic / CROPIX

Točno sedam mjeseci nakon neuspjele otmice Krešimira Čorka (37), bivšeg šefa tvrtke Jadran- nautika i zeta poznatog odvjetnika Marijana Hanžekovića, policija je u prostorije Kriminalističke policije na obradu dovela više osoba, piše Slobodna Dalmacija.

Navodno su njihovim identitetima raspolagali već neko vrijeme, ali su im nesuđeni otmičari bili nedostupni. Jesu li privedeni doista i odgovorni za prepad na Hanžekovićevog zeta te kobne noći sa 22.na 23.ožujka na zagrebačkom Zelenom trgu, znat će se nakon obrade koja je u tijeku, no kako doznajemo, privedenim muškarcima u korist ne idu tragovi koje su ostavili u kasnije pronađenom ukradenom Mercedesu sa također ukradenim slovenskim tablicama.

Kako neslužbeno doznajemo, jedan od najmanje petorice privedenih, a koji 'slovi' za glavnu facu otmičarske akcije je stari policijski znanac Goran S.(44), trgovac umjetninama s podebljim krim-dosjeom.

Podsjetimo, kobne večeri oko ponoći Čorak se vraćao kući kad su ga zaskočila trojica muškaraca maskiranih kapama i šalovima. Počeli su ga udarati raznim predmetima i pištoljem, prijetiti mu i vući ga prema Mercedesu. Obzirom da se Čorak žestoko opirao i vikao „Zovite policiju! Zovite policiju!“, njegove vapaje upomoć čuli su stanari i prolaznici pa su otmičari odustali od daljnjeg nauma i pobjegli.

Samo zahvaljujući prisebnosti i nailasku susjeda, Čorak je izbjegao otmicu te sa lakšim ozljedama završio u bolnici. Njega su očito pratili duže vrijeme i odlučili ga presresti i oteti u vrijeme kad im se učinilo idealno, no plan - bilo vlastiti, bilo naručeni - im je propao. U obližnjoj ulici ih je navodno čekao i četvrti kompanjon u crnom terencu ne bi li što lakše i što prije udaljili se s mjesta događaja. Koji je točno povod otmice kao i je li u svemu tome trebala biti iskeširana pozamašna otkupnina, istražitelji intenzivno nastoje utvrditi. Inače, Čorak i njegov otac su vrlo uspješni poduzetnici.

Krešimirov otac Duško je od 1991.godine vlasnik tvrtke Inetec -Instituta za nuklearnu tehnologiju koji se bavi razvojem i istraživanjem tehnologija za ispitivanje nuklearnih elektrana te provodi njihovu inspekciju. I Krešimirova supruga, mlada odvjetnica Ana Hanžeković Čorak, kći odvjetnika Hanžekovića te nećakinja bivše potpredsjednice Vlade Ljerke Mintas Hodak također ne bježi od rada. I ona je radila u Upravi Dinersa gdje je njezin otac, slavni i najbogatiji odvjetnik, imao suvlasništvo od 20 posto, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:30