TUČNJAVA NA ZABAVI

UHIĆENA TROJICA NAPADAČA NA GOLFERA KOJI SE BORI ZA ŽIVOT Motiv napada je krađa njegovog pehara!

 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - I dok se pretučeni poduzetnik i golfer Nenad H. (58) na bolničkoj postelji KBC Zagreb bori za život, policija je uspjela ući u trag i uhititi trojicu mladića koji su ga pretukli u njegovoj vikendici u zagrebačkoj ulici Medvešćina za vrijeme proslave rođendana zajedničke prijateljice.

Zbog pokušaja ubojstva kazneno će odgovarati F.H. (25), S.U. (26) i V.M. (25), a motiv sulude tučnjave u kojoj su radile šake i noge je pehar koji je, navodno, S.U. uzeo iz Nenadove kuće.

Kako doznajemo, Nenad je u subotu predvečer organizirao rođendansku zabavu za svoju prijateljicu, a među uzvanicima su bila i trojica mladića od kojih je, prema izjavama svjedoka, 26-godišnji S.U. uzeo iz kuće pehar.

Pred fajrunt oko 2,30 sati u nedjelju, dok je većina gostiju otišla, Nenad je rekao navodnom kradljivcu pehara da mu ga vrati, na što se ovaj uznemirio te je izbila svađa. U daljnju verbalnu 'bitku' uključila su se dvojica njegovih 25-godišnjih prijatelja koji su Nenada nokautirali u glavu i bacili ga na pod gdje su ga nastavili dalje divljački udarati šakama i nogama po tijelu.

Vidjevši ga u nesvijesti, ostavili su ga da leži i potom pobjegli u mrak u nepoznato.

U teškom stanju, Nenad je prevezen kolima Hitne pomoći u KBC Zagreb gdje je hospitaliziran zbog intercelebralnog hematoma i prijeloma ekstremiteta.

Trojicu, pak, napadača ubrzo je sustigla ruka pravde te su dovedeni na kriminalističku obradu nakon koje im je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio pritvor zbog opasnosti od ponavljanja (ne)djela i utjecaja na svjedoke. Inače, prvoosumnjičeni F.H. od ranije je dobro poznat policiji zbog niza imovinskih delikata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:45