SUDBONOSNA 15 PLJAČKA

UHIĆEN SERIJSKI PLJAČKAŠ BENZINSKIH Sve spiskao na provode

Sisak, 270210.U subotu navecer,27. veljace, oko 20 sati, pred sam kraj radnog vremena, opljackana je benzinska pumpa INA Trgovine u Ulici Marijana Cvetkovica u sisackom Capragu. Razbojnistvo je pocinjeno uz prijetnju pistoljem nepoznate marke i kalibra od strane isto tako nepoznate mladje osobe. Prema opisu kojeg je policiji dao opljackani prodavac, u benzinsku je upao maskirani mladji muskarac u tamnoj jakni, visine od 170 do 175 centimetara, jace tjelesne gradje. Preko glave je imao kapu s prorezima za oci i preko kape kapuljacu. Na rukama je nosio rukavice. Nakon sto je uz prijetnju oruzjem od prodavaca uzeo vecu kolicinu novca, razbojnik se udaljio u nepoznatom pravcu. Sisacka policija moli gradjane koji su bili ocevici ovog dogadjaja ili imaju neka saznanja o identitetu pocinitelaj da to dojave najblizoj postaji policije ili na telefon 92.Foto: Miroslav Kis / CROPIX
 Miroslav Kiš / CROPIX

ZAGREB - Serijski pljačkaš benzinskih postaja diljem metropole Jure M.(28) konačno je dolijao zagrebačkim policajcima i to svega 15 minuta nakon posljednjeg razbojništva na crpku Petropla na zagrebačkoj Branimirovoj.

"Stani. Jesam ti rekao da staneš! Ruke na volan" - izvikivali su policajci 3.listopada oko 5,30 sati ujutro na Donjim Sveticama dok su uperene pištolje imali u Audi A4 kojim je Jure bježao ispred njih naoružan do zuba i sa netom ukradenim plijenom.

Sustignut je zahvaljujući brzoj dojavi opljačkanog djelatnika Petropla D.B.(32) koji je pljačkašu 15 minuta prije toga, nakon što se našao oči u oči sa uperenim pištoljem u smjeru glave, predao oko 3000 kuna.

Jure je nakon oružane operacije u svom Audiju dao petama vjetra, baš kao i svih ostalih 14 puta do tada. Istražitelji su, naime, Juru posjeli na vruću stolicu te utvrdili da je odgovoran za ukupno 15 pljački u kojima se okoristio za preko 200 tisuća kuna.

Do odabranih meta stizao je svojim vozilom koje je parkirao u neposrednoj blizini. Potom se ponekad i maskirao fantomkom na glavi te u prodajne prostore ulazio mašući pištoljem i uz povike: "Ovo je pljačka! Daj novac!". Ovisno o prodavaču kojeg je pljačkao, ponekima je naredio da čak legnu i na pod kako bi se neometano mogao poslužiti sa novcem.

Od početka godine točnije od 12.siječnja, Jure je dva puta opljačkao OMV u Dravskoj ulici te jednom na Vukovarskoj aveniji, potom Petrol na Branimirovoj, u Povljanskoj i na Slavonskoj, a nije zaobišao ni Lukoil na Vukovarskoj i na Radničkoj cesti. U razbojništva je odlazio kad je potrošio sav novac i to uglavnom pod okriljem noći.

Od ukupno 200 tisuća kuna koliko je Jure zaradio u oružanim pljačkama, policija je pronašla tek plijen od one zadnje, kao i pištolj i fantomku. Ostatak 'zarađenog' novca je potrošio na provode i na kockanje s čime muku muči već nekoliko godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:14