PREMLAĆIVANJE

UHIĆEN PULSKI POLICAJAC Umjesto da je divljeg vozača uhitio, fizički ga je napao: 'Bori se za život'

 CROPIX

Policijski službenik (33) PU istarske uhićen je u četvrtak zbog prekoračenja ovlasti i napada na 29-godišnjaka, koji je teško ozlijeđen u noći na utorak prilikom hapšenja nakon divljanja automobilom po pulskim gradskim ulicama, piše Glas Istre .

Mladić je bez položenog vozačkog ispita Fiatom jurio ulicama i pritom udario nekoliko parkiranih automobila, a u konačnici je izašao iz vozila te pješke otišao na Trg na mostu gdje su ga zatekli policajci. Jedan od njih ga je pritom teško ozlijedio, a mladić se trenutno s po život opasnim ozljedama nalazi u pulskoj bolnici.

Policija je još u utorak izvijestila da je formiran stručni tim policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova koji će se uključiti u prikupljanje obavijesti o uporabi sredstava prisile.

Da je policijski službenik uhićen, potvrdila je i PU istarska na svojoj web stranici .

'Djelatnici PU istarske u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provode kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim policijskim službenikom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Osobito teška tjelesna ozljeda na štetu 29-godišnjeg hrvatskog državljanina', navodi policija u svom priopćenju.

Dodaje kako je utvrđeno da policajac prema mladiću nije primijenio sredstva prisile, već je prekoračio ovlasti i fizički ga napao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 22:27