RAZBOJNIK IZ VARAŽDINA

Uhićen pljačkaš pošte koji je službenicu polio benzinom

 Željko Hajdinjak/CROPIX

VARAŽDIN – Poštanski ured u naselju Kućan Marofu kraj Varaždina u utorak oko podneva opljačkao je muškarac star 29 godina. Policija ga je uhitila nedaleko poštanskog ureda oko sat vremena kasnije i kod njega pronašla ukradeni novac, oko 58 tisuća kuna.

Navedeni je razbojnik u utorak oko podneva, omotan šalom oko lica, ušao u poštanski ured u Kućan Marofu i službenicu pošte (31) polio zapaljivom tekućinom, najvjerojatnije benzinom, po rukama. Nakon što joj je zaprijetio da će je zapaliti ona mu je predala oko 58 tisuća kuna nakon čega je razbojnik pobjegao u nepoznatom pravcu.

Zaposlenica je zatim nazvala policiju, a policijski službenici odmah su blokirali šire područje Kućan Marofa te krenuli u potragu za počiniteljem. Sat vremena kasnije policijska ophodnja je u blizini željezničke pruge u Kućan Marofu zamijetila muškarca koji je odgovarao opisu počinitelja.

Naredili su mu da stane no on se na to oglušio te je pokušao pobjeći vozeći se na biciklu no policajci su ga ubrzo sustigli i uz uporabu sredstava prisile priveli. Kod njega i na mjestu na kojem je uhićen pronađen je otuđeni novac, odjeća koju je imao na sebi prilikom počinjenja razbojništva te zapaljiva tekućina kojom je polio službenicu pošte.

Uhićeni 29-godišnjak tijekom dana će, uz kaznenu prijavu zbog razbojništva, biti priveden na Županijski sud u Varaždin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:42