PAO U ZLATARNICI

Uhićen kradljivac nakita iz Fiolićeve kuće

 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Dobro upućeni lopov koji je početkom svibnja provalio u kuću saborskog zastupnika i vlasnika lanca mesnica Stjepana Fiolića uhićen je u petak dok je ukradeni nakit pokušao preprodati u jednoj zagrebačkoj zlatarnici. Doznajemo da je riječ o šest skupocjenih prstena i dvije zlatne narukvice. Jedan od prstena ukrašen je raskošnim crnim dragim kamenom, jedan rubinima, a jedan briljantima.

Željko M. (37) dobro je poznat policiji po nekoliko desetaka kaznanih djela iz prošlosti, a iz Fiolićeve kuće u Malomlačkoj ulici u Velikoj Gorici ukrao je nakit vrijedan oko 200 tisuća kuna. Policija je nakon provale obavijestila zagrebačke zlatarne o mogućnosti preprodaje, pa je zasad nepoznati zlatar vjerojatno obavijestio policiju čim se lopov pojavio u njegovoj radnji i pokušao mu prodati plijen.

- Još nisam dobio nakit nazad pa ne znam je li lopov nešto uspio preprodati. Nadam se da nije. Bio sam u petak na policiji, ali rekli su mi da će mi nakit vratiti nakon kriminalističkog istraživanja. Riječ je o prstenju koje sam supruzi Katici kupovao za rođendane ili godišnjice braka. Niti jedan nije naslijeđen, ali osim novčane imaju i sentimentalnu vrijednost - kaže Stjepan Fiolić. Pretpostavlja se da je lopov ciljano provalio na Fiolićevo imanje nadajući se velikom plijenu.

Sam zastupnik je izjavio da je lopova vidio kad se 5. svibnja oko 15 sati vraćao kući. Kroz ulazna vrata je izašao nepoznati muškarac i pobjegao. U kući su u to vrijeme bili roditelji koji su muškarca vidjeli, ali su mislili da je Fiolićeva supruga pozvala radnike da im nešto poprave.

Nakon kriminalističke obrade Željko M. odveden je u Istražni centar Županijskog suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:41