NOVI DETALJI UBOJSTVA

Uhićen Adnan S: Starca je u kući vezao, ubio i opljačkao susjed?

Adnan S. i njegov pomagač Marijana F. htjeli su se domoći starčeva novca
 Ronald Goršić/CROPIX

Šest dana trebalo je policajcima da uhite sumnjivca za kojeg se pretpostavlja da je u noći s prošle srijede na četvrtak s pomagačem preko krova provalio u kućicu Josipa Šoštarića (75) u potrazi za milijunskim plijenom. Vezali su mu ruke i noge punjačem od mobitela, slomili mu rebra i ostavili ga da izdahne.

Bogatom starcu u kuću upali preko krova: Vezali ga i mučili da im kaže gdje je novac!

Imao pomagača

Riječ je o Adnanu S., stanovniku Ivanje Reke koji živi 650 metara do Josipove kuće. Pomagač mu je bio Marijan F., a htjeli su se domoći starčeva novca za koji je cijela okolica znala da mu ga je prije desetak godina za zemljište isplatio Metro. Neslužbeno doznajemo, provalnici su ostavili više materijalnih dokaza dok su divljački razbacivali predmete po kući.

- Ne znam ništa o tome što mi govorite. I ne pitajte me ništa. Pustite me na miru - poručio nam je kratko u telefonskom razgovoru ženski glas iz Adnanova doma. Prvi susjedi osumnjičenog Adnana posebno su šokirani.

- Tog dečka nisam vidjela dosta dugo. Ima još dvije sestre, a majka mu često ide u crkvu. Kao izbjeglice iz Bosne, došli su u vihoru rata i tu su kuću mijenjali s prijašnjim vlasnikom.

Susjedi u strahu

Nema opravdanja za ovakav zločin - odrješiti su susjedi. Policajci su ispitali više od 50 osoba. Osim članova obitelji, istraživanju je podvrgnuto cijelo mjesto. Nesretni Šoštarić umro je, nakon nekoliko sati torture, od pretrpljenog šoka i lomova.

Bio je teško bolestan, a najviše ga je mučila astma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 22:22