STRAVA U ŠKOLI

Učenik napao učiteljicu: Udario je nogom u trbuh. Dok je ležala na podu, nogom ju je udario još jednom

 Danijel Soldo/Cropix

VARAŽDIN - Učenik II. Osnovne škole prije desetak dana u hodniku škole napao je učiteljicu udarivši je nogom. Neslužbeno smo doznali da se radi o učeniku 5. razreda koji je već imao problema sa lošim ponašanjem u školi i agresivnim ispadima. Učiteljica koju je udario navodno je njegova razrednica, inače nastavnica engleskog jezika, a navodno je bio agresivan i prema učiteljici koja je priskočila svojoj kolegici u pomoć.

Svjedoci, koji su željeli ostati anonimni, ispričali su nam da je učenik zaskočio učiteljicu u hodniku škole te je udario nogom u predjelu trbuha. Kad je učiteljica od udarca pala još ju je jednom udario nogom dok je ležala na podu. Učenici koji su svjedočili incidentu bili su potpuno prestravljeni i cijelu su situaciju šutke gledali.

Ravnatelj II. Osnovne škole Ernest Habek potvrdio nam je da je došlo do incidenta između učenika i učiteljice istaknuvši da je riječ o ozbiljnom, ali ne i dramatičnom incidentu.

- Jedan naš učenik imao je ispad agresije, odnosno udario je učiteljicu nogom u nogu. Slučaj rješavamo u suradnji sa roditeljem i Centrom za socijalnu skrb - kratko nam je rekao ravnatelj Habek istaknuvši da ne želi i ne smije odavati više detalja vezano uz incident.

U varaždinskom Centru za socijalnu skrb nisu nam željeli potvrditi slučaj. Istaknuli su samo da se, na žalost, sa slučajevima vršnjačkog i drugog nasilja susreću svakodnevno dodavši da čine sve da takvih slučajeva bude što manje.

- Slučajevi poput ovih se, na žalost, događaju svakodnevno. Mi po svim tim slučajevima postupamo i rješavamo ih - poručili su iz Centra za socijalnu skrb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 22:44