TRAŽI SE LIJEČENJE

UBOJSTVO U TRNSKOM Umislio da je Arapin i sa 30 uboda nožem izmasakrirao majku: Tijelo je u stanu držao sedam dana

S obzirom na teško psihičko stanje Jere Radovčića u vrijeme ubojstva, on nikad neće završiti iza rešetaka
 Admir Buljubašić/CROPIX

ZAGREB - Jeri Radovčiću (19), optuženom da je u neubrojivom stanju sredinom rujna ove godine u stanu u Trnskom sa 30-ak uboda nožem usmrtio svoju majku, sudit će se za teško ubojstvo, no s obzirom na njegovo teško psihičko stanje u vrijeme ubojstva, Radovčić ne može u zatvor. Može mu se izreći samo mjera liječenja u psihijatrijskoj ustanovi.

Na današnjem optužnom ročištu isti psihijatrijski vještak utvrdio je da je Radovčić sposoban pratiti raspravu, ali da su u vrijeme ubojstva njegovi postupci bili izvan kontrole njegove volje.

Radovčića je danas na zagrebačkom Županijskom sudu do sudnice gotovo nježno dopratio pravosudni policajac, a činilo se da mladić nije svjestan ničega oko sebe. Samo je povremeno nešto tiho pitao policajca.

Radovčić je teški psihički bolesnik, a nekoliko tjedana prije ubojstva prestao je piti lijekove, što je najvjerojatnije i izazvalo agresivni ispad koji je završio pogubno za njegovu 56-godišnju majku, s kojom je živio u stanu.

Kako je ispričao i policiji i psihijatrima, mislio je da mu je majka lagala da joj je on sin, te da su mu pravi roditelji arapskog podrijetla, iz Sirije i Alžira. Nakon što je u jednom napadu bijesa ubio majku, tijelo je u stanu držao još sedam dana, a policija je došla nakon što su susjedi prijavili da ženu nisu vidjeli već nekoliko dana.

Radovčić je, prema pričama nekoliko njegovih poznanika, bio osoba koja je svoje bjegove iz stvarnosti vezivala uz motive iz akcijskih videoigrica te motive Bliskog istoka i islamskog fundamentalizma, premda izraženih religijskih svjetonazora nije imao.

Tako je na svoj Facebook profil stavljao slike skinute iz videoigrice “Call of Duty: Moder Warfare 2”, ali i motive iz rata u Iraku, Siriji i slično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 01:30