LIKVIDACIJA IZ VATRENOG ORUŽJA

UBOJSTVO U SPLITU Uhićen Ante Baraba, profesionalni boksač i bivši Kerumov tjelohranitelj! Diler je pokušao pobjeći, ali mu nije bilo spasa

Ubijeni Marijan Bilić Kovačević (43) tužiteljici je svojedobno rekao kako će je ‘skuhati u kotlu punom katrana’

NOVO 12:27 - Nekoliko sati nakon krvavog obračuna ispred kafića Popaj u Podstrani, u njemu se gosti okupljaju kao da se ništa nije dogodilo. U blizini nema policijske trake niti drugih tragova koji obično ostaju na mjestima ubojstva. Da nema policijskog izvješća, teško da bi se, samo po dojmu, znalo da se ovdje išta dogodilo.

Prema prvim informacijama, ubijeni Kovačević sjedio je u Popaju kada je na neki način saznao što mu se sprema. Ustao je i pokušao pobjeći, no ubojica ga je likvidirao hicima iz vatrenog oružja. Nije mu bilo spasa, preminuo je do dolaska Hitne pomoći i policije.

Osumnjičeni boksač Ante Bilić Baraba trenutno se nalazi na ispitivanju u splitskoj policiji. Tijekom dana bi, uz kaznenu prijavu za ubojstvo, trebao biti prepraćen na Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

08:23 - Splitski diler i poznati kriminalac Marijan Bilić Kovačević zvani Kova ubijen je noćas oko 1.40 sati ubijen u pucnjavi blizu nedalako od njegova doma u mjestu Grljevac kod Podstrane. Neslužbeno se doznaje kako su u Kovu pucali prvo iz automobila, a nedugo potom i ispred kafića Popaj.

Policajci su zbog ubojstva oko 3 sata ujutro u Splitu uhitili Antu Bilića (27) zvanog Baraba, bivšeg Kerumova tjelohranitelja, javlja Slobodna Dalmacija.

Baraba nije pružao otpor, a policajci su bili spremni pucati jer su dobili naputak da je naoružan i opasan.

Ispred kafića Popaj u Podstrani dogodilo se ubojstvo (Duje Klarić / CROPIX)

Uhiićeni Bilić profesionalni je boksač. Od travnja ove je godine nositelj je pojasa europskog WBO prvaka srednje kategorije. Nakon što je novinaru Slobodne Dalmacije rekao da mu je Željko Kerum nakon otkaza poslovne suradnje ostao dužan 300.000 kuna , u Kaštel Gomilici mu je zapaljen BMW. Počinitelj paljevine nije pronađen.

Ubijeni Kova je policiji i pravosuđu poznat još iz 90-ih kada je osuđen za ubojstvo na 12 i pol godina. Tužiteljici je nakon presude poručio da će je "skuhati u kotlu punom katrana". Prije dvije godine u Splitu mu se sudilo zbog dilanja kokaina. Pušten je iz pritvora zbog propusta policajaca koji su za svjedoka pretrage njegove kuće u Podstrani angažirali maloljetnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 01:58